Waze en Spotify integratie.

Waze krijgt Spotify-knop: muziek luisteren tijdens het navigeren

Spotify en Waze slaan de handen ineen. Zowel de Spotify- als de Waze-app krijgen binnenkort ondersteuning voor elkaars diensten. De Waze-app toont de huidige muziek, terwijl de Spotify-app de navigatie toont.

Waze-appicoon.Navigatie-app Waze komt met iets nieuws. Binnenkort is het met de navigatie-app mogelijk om Spotify-afspeellijsten te starten, zodat je niet hoeft te wisselen tussen de Spotify- en Waze-app om van beide gebruik te kunnen maken. Andersom geldt dit straks ook, want je kan dan in de Spotify-app een navigatie starten in Waze. Waze heeft dit bekendgemaakt op haar eigen blog.

Spotify starten in Waze

Dankzij de samenwerking tussen Waze en Spotify is het gebruik van beide diensten in de auto een stuk makkelijker. De Waze-app krijgt bijvoorbeeld een functie om je Spotify-muziek te starten, te pauzeren of het volgende of vorige nummer te kiezen. Er bevindt zich ook een knop in de Waze-app waarmee je direct naar Spotify-gestuurd wordt, mits deze geïnstalleerd is op dezelfde telefoon. Zo kun je dus tussen de apps wisselen, zonder dat je daarvoor het multitaskingscherm voor moet gebruiken. Dit wisselen tussen apps kan alleen als de auto volledig stil staat.

Spotify-integratie in Waze.

Waze starten in Spotify

Ook andersom werken de apps straks samen. Als Waze geïnstalleerd is op een toestel waar ook Spotify op staat, dan vind je bovenaan de Spotify-app een balk om direct de navigatie-app Waze te starten. Je wordt dan wel weer naar de Waze-app gebracht, maar als je daar de navigatie gestart hebt en terugkeert naar de Spotify-app, dan zie je bovenin wel de duidelijke Waze-instructies in beeld. Zo kun je dus navigeren met Waze terwijl de Spotify-app zichtbaar is op het scherm. Belangrijk om te weten is dat je niet door de app kunt navigeren als er een navigatieroute gestart is en de auto in beweging is.

Waze en Spotify integratie.

De functie wordt vanaf vandaag uitgerold voor Android en zal een paar weken in beslag nemen. Voor iOS-gebruikers belooft Waze binnenkort meer nieuws te brengen over wanneer de samenwerking met Spotify start.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2017, 17:30
Categorie Apps
Onderwerpen spotify, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.