Nieuwe dronevideo Apple Park laat de bouw van het afgelopen jaar zien

In een nieuwe dronevideo is de voortgang van de bouw van het Apple Park in beeld gebracht. Van allerlei gebouwen is te zien hoe de bouw er een jaar geleden uit zag, wat een goed beeld geeft van de progressie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Park recap van het afgelopen jaar.
Uit de dronevideo van het Apple Park van eind april bleek al dat de bouw voorlopig nog niet afgerond is. Een nieuwe dronevideo van Apple’s nieuwe hoofdkantoor laat echter wel goed zien hoe de bouw het afgelopen jaar gegaan is. Van bijna elk gebouw zie je de vorderingen die het afgelopen jaar bij de bouw van het Apple Park gemaakt zijn.


Update: onderaan dit artikel hebben we een nieuwe dronevideo toegevoegd, gemaakt tijdens zonsondergang.

Bouw Apple Park afgelopen jaar in vogelvlucht

Matthew Roberts, de maker van de vele dronevideo’s van het aanstaande Apple Park, heeft de beelden van het afgelopen jaar verzameld in een mooie complicatievideo. In de ruim zes minuten durende video is te zien hoe elk gebouw in de afgelopen twaalf maanden gebouwd is. Zo is te zien hoe het Spaceship-gebouw er zonder (juni 2016) en met dak (april 2017) uit ziet. In de video is ook goed te zien dat er bij het Steve Jobs Theater aan de buitenkant weinig gebouwd is. Het verschil tussen mei 2016 en mei 2017 is minimaal. Het Steve Jobs Theater wordt ook pas aan het einde van het jaar geopend, dus Apple heeft nog even de tijd om de bouw af te ronden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De grootste vorderingen zijn te zien bij het gebouw voor onderzoek en ontwikkeling. Het R&D-gebouw staat in mei 2016 nog compleet in de steigers, maar is een jaar later zo goed als af. Hetzelfde geldt voor de parkeergarage met de vele zonnepanelen en het atrium. De video laat vooral goed zien dat Apple ondanks de progressie nog een hoop werk aan de winkel heeft. Oorspronkelijk was het plan dat het eerste personeel in april van dit jaar zijn intrek nam en dat de volledige verhuizing eind dit jaar afgerond zou zijn. Mogelijk heeft dit dus enige vertraging opgelopen.

R&D gebouw in Apple Park.

De afgelopen tijd zijn er ook andere beelden van het Apple Park verschenen. Zo was er een nachtvideo waardoor je beter naar binnen kan kijken. Ook kun je zelf het Apple Park in 3D zien dankzij Apple Kaarten, al wordt hier nog wel gebruikgemaakt van oudere beelden. Apple denkt bij de bouw van haar nieuwe hoofdkantoor ook aan het milieu, al zorgt de grote hoeveelheid bomen ook voor een tekort in de omgeving.

Bekijk ook

Bekijk nu zelf Apple Park in 3D in Apple Kaarten

Je kunt Apple's nieuwe hoofdkantoor Apple Park nu ook zelf in 3D bekijken via Apple Kaarten. In Apple's kaartendienst kun je het Apple Park in aanbouw bewonderen.

Update 20 mei: zo mooi is Apple Park bij zonsondergang
Eerder deze week zagen we de eerste serie persfoto’s van Apple Park, waarbij bleek met welk perfectionisme Apple’s nieuwe hoofdkantoor is gebouwd. Van de deurklinken tot de wc-borstels en de pizzadozen: alles moet perfect zijn. Steve Jobs bemoeide zich nog persoonlijk met de inrichting. Zoals exact de juiste houtsoort, die op het perfecte moment (winter, liefst januari) moest worden gekapt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ondertussen gaan de drone-video’s ook gewoon door. Duncan Sinfield vloog met zijn drone over Apple Park tijdens zonsondergang. Het levert mooie beelden op en maakt goed duidelijk hoe groot Apple’s nieuwe hoofdkwartier eigenlijk is. Er is genoeg te zien in deze bijna 5 minuten durende video.

Bekijk ook

Rondleiding door Apple Park: van de perfecte deurklink tot een pizzadoos

Een journalist heeft een uitgebreide rondleiding gekregen door Apple Park, Apple's nieuwe hoofdkantoor. Zo krijgen we een kijkje bij de nieuwe werkplekken, zien we de perfecte deurklink en Apple's gepatenteerde pizzadoos.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 21 mei: Dronevideo bij zonsondergang toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 mei 2017 om 10:27
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.