Denon Home 150

Nieuwe Denon Home-speakers werken met AirPlay 2

Van klein tot groot
Het Japanse audiomerk Denon heeft maar liefst drie nieuwe speakers aangekondigd. Deze variëren in formaat en ondersteunen alledrie AirPlay 2. De speakers worden geleverd in januari 2020.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Denon Home werkt met AirPlay 2

Audiofanaten zullen de HEOS-lijn van Denon wel kennen. Deze speakers werken samen voor een vol geluid. Vandaag wordt de HEOS-lijn een beetje aan de kant geschoven, want Denon heeft speakers met AirPlay 2 aangekondigd. Dit maakt het voor gebruikers vele malen makkelijker om Denon te integreren in hun smart home.


De Denon Home-lijn bestaat uit drie speakers: Home 150, Home 250 en Home 350. Het grootste verschil tussen de modellen is het formaat. Zo is de 150 een compacte speaker, vergelijkbaar met de Sonos One. Besteed je enkele honderden euro’s meer, dan krijg je de Home 350; een grote speaker met heel veel volume.

Denon Home AirPlay 2 speakers

Met de Home-speakers haal je niet alleen goed geluid in huis, maar het ziet er ook mooi uit. De speakers zijn bekleed met waterafstotend speakerdoek, dat ook vuil buitensluit. Bovenop vind je een glanzend paneel met aanraakgevoelige knoppen. Je kunt hiermee de muziek pauzeren en het volume bedienen. Daarnaast vind je drie snelkeuzetoetsen om snel je audiobronnen te wijzigen. De grote Home 350 heeft zes snelkeuzetoetsen. Het mooiste van dit paneel is dat het aangaat zodra jij dichterbij komt met je hand. Iets wat we ook wel op een nieuwe HomePod zouden willen zien.

Bekijk ook

AirPlay en AirPlay 2: alles over draadloos afspelen op iPhone, iPad en Mac

AirPlay betekent draadloos muziek, foto's en video's afspelen vanaf een iOS-apparaat of Mac naar een Apple TV, speaker of televisie. En met AirPlay 2 is er nog meer mogelijk, zoals muziek op meerdere speakers afspelen. In deze uitleg lees je alles over AirPlay en AirPlay 2.

Specificaties Denon Home-speakers

Hoewel de speakers een soortgelijk design hebben, verschillen de specificaties wel. Dat zie je ook terug in de prijs. Qua functionaliteiten zijn de speakers nagenoeg hetzelfde. Allemaal hebben ze bijvoorbeeld een ethernetpoort, 3,5-mm analoge poort en High-Res audio-ondersteuning.

  • Zoek je een compacte speaker, ga dan voor de Denon Home 150. Dit is een kleine mono-speaker met 2 versterkers en 2 drivers. De tweeter is 1-inch, en de woofer is 3,5-inch. Er zit geen mid-range-component in. Deze speaker kost €250.
  • Voor een middelgrote speaker kun je voor de Home 250 gaan. Je krijgt hiermee een upgrade naar stereo, met 4 versterkers en drivers. Met de 5,25-inch passieve basradiator wordt het geluid beter de kamer in geblazen. Net als de Home 150 heeft dit model ook geen mid-range-component. Daarvoor moet je bij de Home 350 zijn. Je betaalt €499 voor deze middelgrote muziekmaker.
  • Ga je voor het beste van de Denon Home-lijn, dan ben je aangewezen op de Home 350. Je krijgt hier 6 versterkers en drivers, met twee tweeters en woofers van respectievelijk 2-inch en 6,5-inch. De enige upgrade qua functionaliteit is dat je bij de Home 350 niet 3, maar 6 snelkeuzetoetsen krijgt. Voor €699 haal je dit model in huis.

Dankzij de AirPlay 2-ondersteuning kun je de Home-speakers van Denon goed integreren met je HomeKit-woning. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld de speakers als sirene kunt gebruiken, zoals de tip hieronder uitlegt. Je kunt de speaker bedienen vanaf je iPhone en samen laten spelen met andere ondersteunde speakers. De Denon Home-lijn behoudt overigens ook nog de HEOS-ondersteuning. In elk model zitten twee microfoons, maar die zijn nog niet actief zodra de speakers verschijnen. Na een toekomstige software-update is het mogelijk om stemassistenten te gebruiken, maar het is nog niet bekend welke dit zijn.

Alle modellen zijn beschikbaar in een witte en zwarte uitvoering. Je kunt de Home-speakers vanaf januari 2020 kopen. Meer informatie over alle Denon Home-speakers vind je op de website van Denon.

Bekijk ook

Zo maak je een HomeKit sirene als beveiligingsalarm en schrik je inbrekers af

Wist je dat je de HomePod of een andere AirPlay 2-speaker kan instellen als alarm? Je hebt hier wel een aantal spullen voor nodig en in deze tip lees je hoe je een HomeKit alarm instelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.