Sneeuw in een straat.

Waze waarschuwt nu voor ijzel en sneeuw op de weg

De winter is al goed op weg met de lagere temperaturen en wie weet wat de winter nog brengt qua ijs en sneeuw. Om ongelukken te voorkomen heeft Waze een nieuwe functie die je waarschuwt bij sneeuw en ijs.

Waze waarschuwt bij sneeuw en ijzel

Hoewel we in Nederland al heel lang niet meer te maken hebben met onwerkbare hoeveelheden sneeuw, kan het wel flink glad zijn op onze wegen. Door met elkaar aan te geven waar de weg onveilig is kunnen eventuele ongelukken vermeden worden. Als je veelal gebruikmaakt van Waze kun je nu andere gebruikers op weg helpen.

Het idee van deze functie komt uit onverwachte hoek. De vervoerstak van de Amerikaanse staat Virginia heeft dit namelijk op eigen verzoek samen met Waze ontwikkeld. Je kunt nu dus kiezen voor een besneeuwde weg en ijs als je een melding maakt. De Amerikaanse staat wil de informatie van Waze zelfs gebruiken bij het maken van het jaarlijkse sneeuwplan.

Om een melding te maken van gevaar, risico’s, files en meer tik je in Waze op het oranje bolletje. Vervolgens geef je aan wat het gevaar is. Voor sneeuw en ijs kies je Gevaar > Weer. Je kunt eventueel een opmerking en foto toevoegen, maar het lijkt ons verstandiger om je auto op de weg te houden in plaats van naar je scherm turen.

Sneeuw en ijs in Waze

Omdat Google eigenaar is van Waze neemt het bedrijf soms wat functies over in haar eigen Google Maps app. Dat betekent in dit geval dat je misschien binnenkort ook waarschuwingen krijgt voor sneeuw en ijs terwijl je navigeert met Google Maps. De afgelopen jaren kreeg Google’s kaarten-app al flitsmeldingen en je kan sinds enige tijd ongelukken in Google Maps melden. Apple Maps daarentegen loopt erg achter met soortgelijke functies. Je krijgt bijvoorbeeld geen waarschuwing bij slecht wegdek, ijzel, sneeuw en flitsers. We hopen daarom dat Apple dit in iOS 14 goed aanpakt, zodat ook Apple weer goed op de kaart komt.

Je hoeft Waze niet te updaten via de App Store, want de functie is al live in alle 185 landen waar Waze actief is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 december 2019 om 17:37
Onderwerp
Bron
Bron The Verge
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.