Danalock deurslot HomeKit

HomeKit-geschikte Danalock V3 vanaf eind maart verkrijgbaar

Het HomeKit-deurslot Danalock V3 is vanaf eind maart eindelijk verkrijgbaar. Het heeft nogal wat voeten in aarde gehad om het slot goedgekeurd te krijgen, maar nu komt 'ie er eindelijk aan.

Danalock V3 met HomeKit

Zoek je een deurslot met HomeKit-ondersteuning, dan heb je momenteel nog niet zoveel keuze. De meeste deursloten zijn ofwel ongeschikt voor HomeKit, of gericht op de Amerikaanse markt. Gelukkig lijkt de Danalock V3 er nu na een flinke vertraging toch aan te komen. Voor het einde van de maand wordt het slot voor 326 euro (276 euro excl. BTW) geleverd via de online shop van de fabrikant. Maar wie slim is kijkt nog wat verder, want bij de Duitse Apple-reseller Gravis betaal je maar 249 euro inclusief BTW.

Let wel even op als je interesse in dit slot hebt, want je vindt het Danalock V3 ook voor €155 op Amazon, maar je wilt natuurlijk de versie met HomeKit hebben. Alleen daarmee kun je het slot zowel via de Danslock-App als via Siri en allerlei HomeKit-apps openen. Je kunt Siri vragen of de huisdeur op slot is of de deur openen als er een bekende voor de deur staat. Het HomeKit-model heeft bovendien een sterkere motor. Dankzij de ondersteuning voor HomeKit zitten er meer mogelijkheden aan: zo kun je het deurslot sluiten en daarbij automatisch de lampen uitschakelen en het alarmsysteem aan doen. Let op dat je voor dit deurslot een speciale cylinder nodig hebt.

Bestaande gebruikers van het Danalock moeten nog wat geduld hebben, want de fabrikant heeft beloofd dat er een upgrade-korting komt voor huidige klanten. Er zijn nog meer redenen om nog even te wachten, als je je opties zo breed mogelijk wilt hebben. Door het soepeler worden van de HomeKit-regels kunnen er nog meer deursloten met HomeKit aangekondigd worden. Zo komen er nog nieuwe producten aan van Nuki en Elgato.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2018, 12:15
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurslot, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.