Videobewerking op MacBook

KGI: ‘MacBook in 2018 enorm in de lift’

Iedereen aan de MacBook! Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo zal de vraag naar MacBooks in 2018 behoorlijk gaan stijgen, vooral wat de MacBook Pro betreft. De analist voorspelt dit jaar groeicijfers van 13 tot 16 procent en daarmee groeit de MacBook sneller dan andere populaire producten zoals de iPhone en iPad.

Veel vraag naar MacBook in 2018

Volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo wordt 2018 een mooi jaar voor de MacBook. De analist voorspelt dat de MacBook Pro met Touch Bar een grotere rol zal spelen in het aanbod, terwijl er ondertussen ook geruchten zijn over een goedkopere MacBook (Air). Vooral in de tweede helft van het jaar zal het hard gaan, denkt Kuo en de goedkopere MacBook Air zal daaraan zeker meewerken. Kuo verspreidde als eerste geruchten over een nieuw budgetmodel van de MacBook Air. In de notitie aan investeerders die hij nu heeft rondgestuurd, klinkt het alsof het apparaat al is aangekondigd. Maar zover is het nog niet: waarschijnlijk krijgen we tijdens het onderwijsevenement op 27 maart meer te horen over goedkopere MacBooks, iPads en een opvolger van de eveneens betaalbare iPhone SE.

Kuo wil nog niets zeggen over de prijs, maar volgens andere geruchten zou de prijs van het nieuwe MacBook-model tussen $799 en $899 liggen. Het huidige model ligt voor $999 in de winkel. Met zo’n goedkoper model kan Apple een bredere gebruikersgroep aanspreken. Eerder schreven we daarover het artikel ‘Een Apple voor iedereen‘: door naast heel dure producten ook een wat betaalbare uit te brengen kan iedereen zich een ‘echte’ Apple veroorloven.

De KGI-analist heeft ook vertrouwen in de iPad: hij denkt dat de verkoop met 7 tot 10 procent zal groeien. Over de iPhone is de analist wat minder rooskleurig. Hij verwacht een groei van slechts 4 tot 6 procent. Dat heeft er misschien iets te maken met het batterijvervangingsprogramma dat Apple dit jaar organiseert. Met een nieuwe iPhone-batterij gaan deze toestellen weer wat langer mee, waardoor je minder behoefte hebt aan een nieuwe.

Kuo verwacht dat in het tweede kwartaal 60 tot 80 procent meer componenten verscheept zullen worden, omdat Apple zich voorbereid op nieuwe producten voor 2018.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2018, 10:35
Bron Bron Streetinsider
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, Ming-Chi Kuo
Device MacBook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.