Jon McCormack

Deze man gaat Apple’s softwareprobleem fixen

Jon McCormack werkte bij HP, Amazon en Google

Apple gaat extra mankracht zetten om de software van het bedrijf te verbeteren. Met Jon McCormack halen ze een ervaren software-topman in huis, die eerder werkte bij HP, Amazon en Google.

Vierde man
Binnen Apple zijn drie verschillende teams verantwoordelijk voor software. Craig Federighi heeft de leiding over iOS, macOS en de andere besturingssystemen, Phil Schiller doet de App Stores en Eddy Cue heeft alle online diensten onder zijn hoede. Daar komt nu een vierde man bij: Jon McCormack. McCormack zal zich als VP of Software waarschijnlijk bezig houden met alle andere software die Apple in eigen huis ontwikkelt zoals Garageband, iWork, Final Cut Pro en dergelijke. Als McCormack inderdaad in deze nieuwe rol aan de slag gaat, zou dat een uitkomst kunnen zijn voor Craig Federighi, die momenteel wel andere zorgen aan zijn hoofd heeft. De afgelopen tijd duiken er regelmatig grote bugs op in de besturingssystemen iOS en macOS. Apple heeft daarom beloofd meer nadruk te leggen op betrouwbaarheid en stabiliteit, in plaats van nieuwe functies.


Het is al de tweede grote vis die Apple deze week binnen hengelt. Terwijl Google’s voormalige AI-topman John Giannandrea bezig gaat met het verbeteren van Siri krijgt nieuwkomer Jon McCormack het verbeteren van software onder z’n hoede. De man gaf eerder wereldwijd leiding aan de software-ontwikkelingen binnen HP, werkte als CTO bij een Amazon-lab en als vice-president voor de Kindle-software. Eerder gaf hij leiding aan Google’s Advanced Technology and Products-groep. Hij brengt dus een bak met ervaring mee, vooral op het gebied van software-ontwikkeling.

Veel bugs oplossen
Mogelijk wordt McCormack ook op dat punt ingezet. In korte tijd heeft Apple te maken gehad met meerdere software-bugs, waaronder eentje waarbij je admin-toegang kreeg tot een Mac zonder een wachtwoord in te voeren. Ook bij iOS gaat het momenteel niet even lekker: iOS 11.3 losten problemen op, maar zorgden ook weer voor nieuwe issues. Zo blijkt iOS 11.3 niet goed samen te werken met de beheersoftware Jamf Pro, dat gebruikt wordt om Apple-toestellen binnen een bedrijfsnetwerk te beheren. iPhones en iPads blijken vast te lopen na het installeren van de update en de fout daarvan ligt bij Apple.

Jon McCormack

McCormack komt in ieder geval binnen op een spannend moment: er is genoeg te verbeteren. Apple heeft inmiddels tegenover Bloomberg bevestigd dat de man inderdaad VP Software wordt en dat blijkt ook uit zijn LinkedIn-profiel. Het maakt duidelijk dat er binnen de software-teams van Apple geschoven wordt met rollen en verantwoordelijkheden. Of McCormack rechtstreeks aan Tim Cook rapporteert of aan Craig Federighi, is nog niet duidelijk. Wel lijkt Apple de klachten van de afgelopen tijd serieus te nemen door extra te investeren in betere software.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2018, 11:14
Bron Bron Bloomberg
Categorie Apple
Onderwerpen personeel, software
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.