MINI met CarPlay

MINI biedt CarPlay op nieuwste modellen

Het is officieel: autofabrikant MINI gaat CarPlay inbouwen bij de MINI Clubman en MINI Countryman. Andere modellen volgen later.

Vorig jaar werd al bekend dat CarPlay in de MINI Countryman beschikbaar zou komen. De van oorsprong Britse autofabrikant (nu onderdeel van BMW) stond nog niet in het rijtje van automerken die CarPlay aanbieden, maar daar komt binnenkort verandering in. MINI heeft namelijk officieel bevestigd dat ze CarPlay op alle modellen gaan toevoegen.

MINI met CarPlay

MINI met CarPlay

Vanaf juli rij je in een MINI Clubman of Countryman met CarPlay weg bij de dealer, als je hebt gekozen voor een Media Pack XL of MINI Tech Pack. De andere modellen zullen waarschijnlijk vanaf september in productie gaan, dus daar moet je nog een paar maanden op wachten. Vanaf juli 2017 zullen alle nieuwe MINI’s voorzien van van een verbeterde cockpit met instrumentenpaneel, een nauwkeuriger brandstofmeter en een handige MINI Head-Up Display. Dit is een transparant schermpje dat boven het dashboard uitsteekt en waarop je nuttige informatie kan aflezen.

Head-up display van MINI met CarPlay

Het CarPlay-scherm zit verwerkt in een verlichte cirkel op het dashboard, waar je ook het standaard infotainmentsysteem van de fabrikant (MINI Connected) kunt vinden. Via CarPlay krijg je toegang tot bepaalde iPhone-apps zoals Berichten, Telefoon, Apple Music, Apple Kaarten en meer. Het schermpje heeft een diameter van 8,8-inch en is dus net iets groter dan een iPad mini.

Interieur van de MINI met CarPlay

De verbeterde cockpit-instrumenten laten ‘s nachts alle metingen in wit zien, in plaats van oranje. Dit geldt ook voor het Head-Up Display, waarvan de hoogteinstellingen voor bijvoorbeeld stoel en stuur nu worden opgeslagen in een persoonlijk profiel in de autosleutel. Dit geldt ook voor de instellingen voor buitenspiegels.

Dashboard van de MINI met CarPlay

Wisselen van SPORT- naar GREEN-modus doe je met een schakelaar onder de knoppen voor de airco. Op alle modellen komt ook een alertness assistant, die in de gaten houdt of je bij lange ritten je concentratie verliest. Bij een lange reisduur en een steeds slordiger wordende rijstijl waarschuwt de assistent dat het tijd is om even te pauzeren. Dit komt vanaf juli in de 3- en 5-deurs MINI Hatch en in de MINI Convertible, als je kiest voor het inbouwen van MINI Visual Boost, MINI Navigation of Navigation XL.

MINI infotainmentsysteem met CarPlay

Tipgever: @Guidoo_nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2017, 12:10
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.