iPad Pro formaten.

‘Apple verhoogt productie 10,5-inch iPad Pro in aanloop naar WWDC’

De productie van de 10,5-inch iPad Pro zou de komende tijd verhoogd worden. Zeer waarschijnlijk wordt deze nieuwe iPad tijdens de WWDC begin juni aangekondigd.

iPad Pro formaten.
Het begint er nu sterk op te lijken dat Apple tijdens de WWDC eindelijk de nieuwe 10,5-inch iPad Pro aan gaat kondigen. Wij konden gisteren al melden dat de 10,5-inch iPad Pro de 9,7-inch versie gaat opvolgen en nu schrijft Digitimes dat Apple de productie van de 10,5-inch iPad Pro verhoogt in aanloop naar de onthulling tijdens de WWDC.

‘Productie 10,5-inch iPad in maart gestart’

Apple heeft de 10,5-inch iPad Pro nog steeds niet officieel aangekondigd, maar de productie zou wel al enige tijd begonnen zijn. Apple is volgens bronnen in maart en april gestart met de productie van deze nieuwste iPad Pro. Het zou nu gaan om zo’n 500.000 exemplaren per maand, maar dit zou tot aan juli oplopen tot 600.000 stuks per maand. In totaal zou Apple in 2017 vijf tot zes miljoen exemplaren van de 10,5-inch iPad Pro verschepen.

Ook de 12,9-inch iPad Pro krijgt een nieuwe versie, maar hoe het er wat betreft de massaproductie van dit model voor staat is niet duidelijk. De verwachting is dat Apple in juni start met de massaproductie, waardoor het wellicht nog wel even kan duren voordat de nieuwe 12,9-inch iPad Pro beschikbaar is.

9,7-inch iPad is de nieuwe iPad mini

Met de nieuwe 10,5-inch iPad Pro ter vervanging van de 9,7-inch Pro-versie, ziet Apple’s iPad line-up er heel anders uit. De goedkopere 9,7-inch iPad zou de vervanger zijn van de iPad mini 4, waardoor dit model binnenkort dus uit het assortiment gaat. Dit komt ook overeen met de eerdere berichten over het stopzetten van de iPad mini.

Dat zou kunnen betekenen dat de 9,7-inch iPad het nieuwe mini-model wordt en dat een schermformaat van 10,5-inch de nieuwe standaard is. Hierdoor vergroot Apple meteen het verschil in schermformaten tussen de iPad-lijn en de iPhone Plus-serie. Of Apple hiermee de dalende verkopen tegen kan gaan valt echter nog te bezien. Digitimes verwacht dat Apple alsnog minder iPads verscheept dan een jaar geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.