CarPlay wordt MotorPlay? Nieuwe Honda Gold Wing is de eerste motor met CarPlay

De nieuwe Honda Gold Wing is de allereerste motor waar standaard Apple CarPlay ingebouwd zit. Hierdoor kun je ook als motorrijder makkelijker navigeren en berichtjes sturen.

CarPlay vindt al steeds meer zijn weg naar automodellen en zelfs vrachtwagens en bussen van Scania krijgen CarPlay-ondersteuning. Nu is het echter de beurt aan motoren, want de nieuwe Honda Gold Wing is de allereerste motor die voorzien is van Apple’s autosysteem.


Honda Gold Wing met CarPlay.

CarPlay op Honda-motor

De Honda Gold Wing is een bekend motormodel waarvan de allereerste versie al in de jaren zeventig geproduceerd werd. Het nieuwste model verschijnt binnenkort en heeft voor Apple-gebruikers iets extra’s. In het dashboard van de nieuwe Honda Gold Wing zit namelijk een scherm ingebouwd dat geschikt is voor Apple’s CarPlay. Daarmee is de 2018 Gold Wing de allereerste motor die geschikt is voor CarPlay. Hierdoor kun je tijdens het motorrijden makkelijker een telefoongesprek voeren, navigeren en berichtjes sturen.

Om je iPhone met CarPlay op de Gold Wing te verbinden, is het echter wel vereist om een Lightning-kabel aan te sluiten. Hoewel er wel al draadloze CarPlay bij BMW beschikbaar is, vereisen de meeste systemen nog een Lightning-kabel. Dat is bij de Gold Wing dus niet anders. Je kunt je iPhone via USB verbinden in de kofferbak of in de opslagplek. Daarnaast is het nog vereist om een set draadloze oordopjes te verbinden. Volgens Honda is dit een vereiste van Apple om CarPlay op de motor te laten werken. Dat is niet zo vreemd, omdat CarPlay veel werkt met audio voor bijvoorbeeld het voorlezen van berichtjes of vragen van en naar Siri.

Honda Gold Wing motor.

Het scherm bedien je met de knoppen in het dashboard, niet via touchscreen omdat dat in combinatie met handschoenen niet heel praktisch is. In sommige auto’s werkt CarPlay ook met de (draai)knoppen in het dashboard, dus die keuze van Honda is niet nieuw. De nieuwe Honda Gold Wing heeft in Amerika een vanafprijs van $23.500 en is vanaf februari volgend jaar te bestellen.

Bekijk ook

Scania gaat CarPlay inbouwen in vrachtwagens en bussen

Vrachtwagenfabrikant Scania gaat CarPlay ondersteunen. Bussen en trucks zullen vanaf juni 2017 worden voorzien van CarPlay-systeem.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 oktober 2017 om 11:45
Onderwerp
Categorie
Diensten

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.