Honda Gold Wing met CarPlay.

CarPlay wordt MotorPlay? Nieuwe Honda Gold Wing is de eerste motor met CarPlay

De nieuwe Honda Gold Wing is de allereerste motor waar standaard Apple CarPlay ingebouwd zit. Hierdoor kun je ook als motorrijder makkelijker navigeren en berichtjes sturen.

CarPlay vindt al steeds meer zijn weg naar automodellen en zelfs vrachtwagens en bussen van Scania krijgen CarPlay-ondersteuning. Nu is het echter de beurt aan motoren, want de nieuwe Honda Gold Wing is de allereerste motor die voorzien is van Apple’s autosysteem.

Honda Gold Wing met CarPlay.

CarPlay op Honda-motor

De Honda Gold Wing is een bekend motormodel waarvan de allereerste versie al in de jaren zeventig geproduceerd werd. Het nieuwste model verschijnt binnenkort en heeft voor Apple-gebruikers iets extra’s. In het dashboard van de nieuwe Honda Gold Wing zit namelijk een scherm ingebouwd dat geschikt is voor Apple’s CarPlay. Daarmee is de 2018 Gold Wing de allereerste motor die geschikt is voor CarPlay. Hierdoor kun je tijdens het motorrijden makkelijker een telefoongesprek voeren, navigeren en berichtjes sturen.

Om je iPhone met CarPlay op de Gold Wing te verbinden, is het echter wel vereist om een Lightning-kabel aan te sluiten. Hoewel er wel al draadloze CarPlay bij BMW beschikbaar is, vereisen de meeste systemen nog een Lightning-kabel. Dat is bij de Gold Wing dus niet anders. Je kunt je iPhone via USB verbinden in de kofferbak of in de opslagplek. Daarnaast is het nog vereist om een set draadloze oordopjes te verbinden. Volgens Honda is dit een vereiste van Apple om CarPlay op de motor te laten werken. Dat is niet zo vreemd, omdat CarPlay veel werkt met audio voor bijvoorbeeld het voorlezen van berichtjes of vragen van en naar Siri.

Honda Gold Wing motor.

Het scherm bedien je met de knoppen in het dashboard, niet via touchscreen omdat dat in combinatie met handschoenen niet heel praktisch is. In sommige auto’s werkt CarPlay ook met de (draai)knoppen in het dashboard, dus die keuze van Honda is niet nieuw. De nieuwe Honda Gold Wing heeft in Amerika een vanafprijs van $23.500 en is vanaf februari volgend jaar te bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2017, 11:45
Categorie Diensten
Onderwerp carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.