Game of Thrones

‘Apple gaat voorlopig alleen preutse tv-series uitzenden’

Apple wil in de eigen tv-series geen seks en geweld zien. Series zoals Carpool Karaoke mogen geen ruig taalgebruik bevatten en Tim Cook bemoeit zich daar persoonlijk mee.

Apple heeft ambitieuze plannen om eigen tv-series te gaan maken. Maar er zullen geen verhitte scenes te zien zijn en ook voor wilde schietpartijen, achtervolgingen en luid gevloek je naar andere kanalen moeten overschakelen. De 1 miljard dollar die ze voor content hebben gereserveerd is alleen bedoeld voor gezinsvriendelijk vermaak zonder seks of geweld. Het wordt een stuk braver dan wat je in Game of Thrones (zie foto), Breaking Bad of The Walking Dead te zien krijgt.

Game of Thrones

Preutse tv bij Apple

Apple heeft een tv-team opgericht, dat de binnenkomende voorstellen moet beoordelen. Daarbij is duidelijk gemaakt dat ze niet willen dat kinderen per ongeluk ergens een tepel zien. Apple wil komedies en emotionele drama’s voor een breed publiek zoals ‘This Is Us’ en familiedrama zoals ‘Amazing Stories’. Het idee is dat iedereen met een Apple-apparaat kan kijken, mogelijk via de TV-app. Die app is in Nederland en België nog niet beschikbaar op de Apple TV.

Of het een goede keuze is? Dat valt nog te bezien. Enerzijds is het goed dat Apple niet makkelijk probeert te scoren met seks en geweld, maar het kan er ook toe leiden dat het allemaal wat braafjes wordt. Zou zou Tim Cook de serie Carpool Karaoke hebben uitgesteld omdat er in sommige afleveringen ruig taalgebruik en seksuele toespelingen te horen waren. Eén aflevering met Chelsea Handler dreigde zelfs helemaal niet door te gaan omdat het gesprek met muzikant Blake Shelton te platvloers was voor Apple.

De grote vraag is nog wat Apple nu eigenlijk van plan is met de eigen content. Het bedrijf lijkt daar nog geen beslissing over te hebben genomen. Aanvankelijk waren de documentaires vooral bedoeld om Apple Music te promoten, maar gaandeweg komen er series bij die niets met muziek te maken hebben. Een eigen tv-kanaal misschien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2017, 18:58
Categorie Apple
Onderwerpen tim cook, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.