Scania CarPlay

Scania gaat CarPlay inbouwen in vrachtwagens en bussen

Vrachtwagenfabrikant Scania gaat CarPlay ondersteunen. Bussen en trucks zullen vanaf juni 2017 worden voorzien van CarPlay-systeem.

Ook truckers en buschauffeurs kunnen binnenkort genieten van de gemakken van CarPlay. De Zweedse fabrikant Scania heeft namelijk aangekondigd dat ze vanaf juni 2017 CarPlay gaan ondersteunen. CarPlay is ingebouwd in nieuwe trucks, maar zal ook op oudere modellen worden aangeboden. Vrachtwagenchauffeurs die nog niet aan een nieuwe truck toe zijn kunnen een inbouw-infotainmentsysteem met CarPlay aanschaffen.

Scania CarPlay

CarPlay in Scania-trucks en bussen

De Scania-systemen met spraakbediening werken samen met een gekoppelde iPhone, via een USB-kabel. In sommige trucks werkt het ook draadloos. Op het 7-inch scherm verschijnt relevante informatie zoals Siri, telefoonboek, muziekspeler en navigatie. Je kunt op die manier veel voorkomende handelingen uitvoeren terwijl je je blik op de weg gericht kunt houden.

Scania wil in de toekomst CarPlay in steeds meer modellen gaan inbouwen. Tot nu toe is CarPlay vooral te vinden in personenauto’s, al hadden truckers al de mogelijkheid om voor een inbouwsysteem van bijvoorbeeld Pioneer of Alpine te kiezen.

Eerder dit jaar kondigde de truckfabrikant Scania One aan. Dit is een digitale omgeving voor bestuurders en eigenaren van een wagenpark met trucks. Er zijn nu een kwart miljoen connected Scania-voertuigen die met deze dienst makkelijk op afstand zijn te beheren.

Meer weten over CarPlay? Lees dan ons aparte dossier CarPlay:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2017, 15:40
Categorie Diensten
Onderwerp carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.