Vernieuwde bunq-app op iPhone.

bunq introduceert premium-abonnement en compleet vernieuwde app

De Nederlandse bank bunq introduceert iets nieuws. Met het nieuwe bunq premium kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt gebruikmaken van de functies van bunq. Ook is er een hele vernieuwde app met nieuw design.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vernieuwde bunq-app op iPhone.
bunq heeft vanavond iets nieuws geïntroduceerd. Naast de bestaande kostenopties kun je als klant nu ook een bunq premium-abonnement afsluiten. Voor een vast bedrag van €7,99 per maand kun je dan onbeperkt gebruikmaken van de diensten van bunq, waardoor je bijvoorbeeld niet meer apart hoeft te betalen voor geldopname in vreemde valuta. Tegelijkertijd is de app van bunq (link) compleet vernieuwd met een iOS 11-achtig design.

Update 03-08-2017: bunq heeft inmiddels gereageerd op de klachten en opmerkingen. Vanaf vrijdagochtend 4 augustus om 10:00 krijgen bestaande klanten weer de mogelijkheid om extra rekeningen te openen en een pas aan te vragen. Meer over de reactie van bunq lees je in het artikel hieronder.

Bekijk ook

bunq laat gebruikers na kritiek op premium-abonnement weer extra rekeningen openen

bunq heeft gereageerd op de kritiek rondom bunq premium, het onlangs geïntroduceerde abonnement. Gebruikers met een gratis account kunnen daardoor weer extra rekeningen openen en pinpassen bestellen.

Klachten en feiten over bunq premium
Update 02-08-2017: Met het nieuwe bunq premium blijkt dat het het gratis abonnement zeer beperkt geworden is. Met bunq free kun je nog maar slechts één online betaalrekening openen waarmee je bijvoorbeeld online kunt shoppen. Zodra je een extra rekening wil openen of een pas wil aanvragen, zit je direct gebonden aan bunq premium van €7,99 per maand.

Je krijgt dan direct de mogelijkheid voor maximaal 25 rekeningen, ontvangt drie passen (één Maestro-kaart en twee nieuwe debit MasterCards) en tien gratis geldopnames in euro’s. Voor veel bunq-klanten blijkt bunq premium daardoor behoorlijk prijzig te zijn, omdat veel gebruikers maar een paar rekeningen en één pas nodig hebben. Bij bunq ben je hiervoor nu dus noodgedwongen zo’n €96 per jaar kwijt. Bovendien betaal je in bunq premium ook voor mobiel betalen via NFC met Android-toestellen, terwijl je daar als iPhone-gebruiker niks aan hebt.

Let er ook op dat je na de proefperiode van drie maanden bunq premium niet meer terug kunt naar je huidige pakket. Je kan wel terug naar de gratis optie, maar verliest dan wel extra rekeningen en eventuele pasjes. Op bunq’s eigen forum wordt ook veel geklaagd over het nieuwe bunq-abonnement. Ook goed om te weten: zodra je bunq-pas verloopt, moet je een premium-abonnement afsluiten om hier nog gebruik van te kunnen maken, ook als je nog onder het oude tarief valt.

De feiten in het kort:

  • bunq free: 1 gratis rekening voor online shoppen
  • bunq premium: €7,99 per maand, 25 rekeningen, 1 Maestro-pas en 2 debit MasterCards, 10 geldopnames in euro’s per maand
  • Proefperiode: er is een gratis proefperiode van bunq premium van drie maanden, maar je kunt daarna niet terug naar de huidige tarieven
  • Verlopen pas: Verloopt je huidige bunq-pas, dan moet je na de verloopdatum over gaan naar bunq premium om deze nog te kunnen gebruiken
  • Huidige kosten en abonnementen: zolang je niets wijzigt in je huidige abonnement en afgenomen producten, kun je deze blijven gebruiken onder dezelfde voorwaarden

bunq premium: bankieren voor een vast bedrag per maand

bunq werd in november 2015 gestart als alternatief voor de reguliere banken. Nieuw was dat je alleen betaalt voor de diensten die je daadwerkelijk gebruikt, al was het openen van een rekening en online bankieren gewoon gratis. Wilde je een pas, dan betaalde je een kleine toeslag per pinbetaling. Heb je geen pas, dan hoef je ook niks te betalen.

Onlangs was bunq overgestapt op een vast bedrag van €1 per maand voor het uitvoeren van pinbetalingen en betaal je ook extra voor geld opnemen (€0,80 per transactie). Voor geld opnemen buiten de eurozone betaal je zelfs €2,25 per transactie plus 1,2% transactiekosten. Als je dus vaak geld op wil nemen met je bunq-pas, dan kan een bunq premium-abonnement voordelig zijn. Zo’n abonnement kost €7,99 per maand. bunq lijkt daardoor meer op een gewone bank, waar je ook een vast bedrag betaalt om gebruik te maken van bepaalde diensten.

bunq premium met debit MasterCard.

Als premium-gebruiker krijg je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een debit MasterCard. Deze is direct gekoppeld aan je rekening en is een soort pinpas waarmee je ook online bij winkels kan betalen. Deze debit MasterCard is beveiligd met een CVC-code die om de paar minuten automatisch ververst in de bunq-app. Normaal gesproken hebben creditcards een driecijferige CVC-code die achterop de pas gedrukt wordt, maar bij deze debit MasterCard vind je dit in de app. De code wisselt dus ook regelmatig via de bunq-app.

Ondanks de introductie van bunq premium, blijft de gratis variant van bunq gewoon beschikbaar onder de noemer bunq free. Je kunt daardoor nog steeds een rekening aanvragen en beheren, zonder een pas aan te hoeven vragen.

bunq app vernieuwde app met Accounts.

Vernieuwde bunq-app met iOS 11-design

Tegelijkertijd met bunq premium is de app van bunq op de schop gegaan. Het design is helemaal overhoop gegooid: in plaats van de menuknoppen bovenaan waarin je moet navigeren door te vegen, vind je onderaan weer vijf knoppen om snel naar de belangrijkste onderdelen te gaan. Het design van de app is hevig geïnspireerd op iOS 11 met grote vette koppen bovenaan de verschillende onderdelen. In de vernieuwde app kun je dan ook je nieuwe MasterCard beheren en de bijbehorende CVC-code bekijken.

bunq heeft ook betaalverzoeken via WhatsApp anders aangepakt. Je kon via de bunq-app al betaalverzoeken aanmaken, ook naar mensen die geen bunq-rekening hebben. Voorheen werd het verzoek standaard via een sms-bericht verzonden, waarna je het verzoek achteraf nogmaals kon doorsturen via WhatsApp, Messenger, Telegram en andere diensten. In de nieuwe app maak je ook een open betaalverzoek, net als in bijvoorbeeld de ING-app. Je hoeft daardoor niet van tevoren al een contact te selecteren, maar kunt de aangemaakte link meteen delen via bijvoorbeeld WhatsApp of iMessage. De ontvanger betaalt vervolgens gewoon met iDEAL, waarna het geld direct op jouw rekening staat.

Open betaalverzoek in bunq-app.

Tot slot heeft de nieuwe bunq-app ook nog een in-app overstapservice. Premium-gebruikers kunnen via de app alle betalingen van de oude bank doorsturen naar bunq premium. Hierdoor hoef je dus geen papieren formulieren meer in te vullen als je volledig over wil van je eigen bank naar een bunq-rekening.

https://www.iculture.nl/gids/iculture-vergelijkt-betaalverzoeken-betalingen-apps/

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 02 augustus: Verduidelijking omtrent het nieuwe bunq premium toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 augustus 2017 om 16:07
Onderwerp
Categorie
Apps
29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.