BMW stopt met jaarlijks lidmaatschap voor CarPlay, nu eenmalige aankoop

Na klachten van gebruikers
Na de vele kritiek van gebruikers, is BMW afgestapt van de jaarlijkse betaling voor het gebruik van CarPlay. Autorijders kunnen nu weer kiezen voor een eenmalige aankoop om hun auto te voorzien van CarPlay.

CarPlay vind je tegenwoordig in bijna alle automerken, maar is het aan het merk zelf om te beslissen hoe klanten hier gebruik van kunnen maken. BMW nam in 2018 als eerste en enige automerk de beslissing om CarPlay aan te bieden voor een vast jaarbedrag. Nu komt BMW op die beslissing terug, waardoor je de keuze hebt om in één keer CarPlay af te betalen.

BMW staakt jaarbedrag voor CarPlay

CarPlay maakt onderdeel uit van ConnectedDrive, het infotainmentsysteem in recente BMW-auto’s. Als jouw auto dit ondersteunt, kun je CarPlay aan het scherm in je auto toevoegen. Je kan daardoor sommige apps van je iPhone in je auto bedienen, via een combinatie van touchscreen en stembediening. Apps als Apple Music, Spotify, Google Maps en WhatsApp zijn geschikt. Toen BMW CarPlay voor het eerst aan bood, kon dat tegen een eenmalige betaling van €300. Maar in januari 2018 stapte het merk over naar een betaald lidmaatschap voor een periode van drie jaar, wat neer kwam op €100 per jaar.

Nu is deze beslissing dus weer teruggedraaid, waardoor je de optie hebt om eenmalig €300 te betalen. Je hebt dan levenslang toegang tot CarPlay. Voor dat geld krijg je bovendien de draadloze variant van CarPlay, mits jouw systeem dat ondersteunt. Peter Henrich, hoofd productmanagement BMW, geeft tegenover het Duitse AutoBild aan dat “het prijsherontwerp is voortgekomen uit de vele feedback van klanten.” Tegenover het Britse AutoCar stelt een woordvoerder dat het gratis beschikbaar is op de modellen met de meest recente versie.

BMW met CarPlay in systeem.

Gebruikers die eerder al betaald hadden voor de abonnementsvorm, worden automatisch overgezet. Zij hoeven dus in de toekomst niet opnieuw voor de uitbreiding te betalen. De wijziging is al zichtbaar in de ConnectedDrive-store, ook in Nederland. Wanneer de wijziging precies ingegaan is, is niet helemaal duidelijk.

Overweeg je CarPlay of heb je het onlangs aan je auto toegevoegd? Check dan onze lijst met de beste CarPlay-apps. In iOS 13 heeft CarPlay een flinke metamorfose ondergaan, met een nieuw ontwerp (onder andere met lichte modus) en een nieuwe functie genaamd CarPlay Dashboard.

Bekijk ook

Dit zijn de beste CarPlay-apps voor muziek, berichten sturen en meer

Met een CarPlay-radio in je auto kun je bepaalde apps op je iPhone onderweg gebruiken. Wat zijn de beste apps en welke mag je als CarPlay-gebruiker niet missen? In deze gids laten we de beste CarPlay-apps zien.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.