Billie Eilish optreden

Zo kun je het optreden van Billie Eilish in het Steve Jobs Theater terugkijken

Vannacht heeft Billie Eilish in het Steve Jobs Theater van Apple een optreden gegeven, dat je nu kunt terugkijken in de Apple Music-app. Er komt ook een 25 miljoen dollar kostende documentaire over Billie Eilish aan, die je in 2020 kunt zien op Apple TV+.

Billie Eilish in Steve Jobs Theater

De allereerste Apple Music Awards zijn een feit. Apple riep Billie Eilish uit tot Artist of the Year en heeft meteen een heel pakket aan gezamenlijke activiteiten gepland. Vannacht was via Apple Music een livestream te zien van het optreden dat om 4:30 uur Nederlandse tijd van start ging op Apple Park. Eerder deze week deed Eilish een oproep voor fans die het wilden meemaken. Ze werd niet alleen uitgeroepen tot Artist of the Year, maar tegelijk ook als Songwriter of the Year, samen met haar broer Finneas.


Gelukkig hoefde je niet lang op te blijven om het toch te kunnen meemaken. Als je abonnee bent van Apple Music kun je het volledige optreden terugzien. Je krijgt dan alle nummers van het album “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” te horen, met tussendoor praatjes die Eilish maakte met de fans in de zaal.

Billie Eilish optreden

Apple Music DJ Zane Lowe verzorgde vannacht de introductie en gooide er meteen wat eigen promotie tussendoor, door te benadrukken hoe zeer Apple betrokken is bij de artiesten en bij de muziekindustrie. Het concert was dan ook niet alleen voor de awardwinnaars bedoeld, maar voor Apple Music en de community eromheen. Apple riep Lizzo uit tot Breakthrough Artist of the Year en vond dat ‘Old Town Road’ van Lil Nas X de Song of the Year was. Elke winnaar krijgt een door Apple ontworpen aluminium award met een plak silicium tussen twee glasplaten.

Billie Eilish op Apple Music

Apple heeft wel eerder concerten van artiesten gestreamd, maar vroeger gebeurde dat op grotere schaal. Zo was er tussen 2007 en 2017 het jaarlijkse iTunes Festival in Londen, dat later Apple Music Festival werd genoemd. Hier kwamen grote namen uit de muziekwereld optreden. Bij de start van Apple Music waren er ook regelmatig optredens, met artiesten als Pharell Williams.

Billie Eilish documentaire

25 miljoen voor Billie Eilish documentaire

Tijdens het concert werd bekend dat Apple een documentaire over Billie Eilish laat maken, die op Apple TV+ te zien is. Apple zou er $25 miljoen voor hebben betaald. De documentaire wordt gemaakt door R.J. Cutler en volgt de zangeres na de release van haar album in maart. We krijgen daarin zoals verwacht een blik achter de schermen en zien hoe Eilish tijd doorbrengt met haar familie.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.