CarPlay in BMW met abonnement.

BMW biedt CarPlay nu aan voor 100 euro per jaar

In plaats van een vast bedrag, betaal je nu per jaar voor CarPlay in je BMW. In totaal komt het uit op €100 per jaar. BMW stapt af van de eenmalige betaling die voorheen nodig was om CarPlay te mogen gebruiken.

BMW biedt de CarPlay-uitbreiding niet meer aan tegen een vaste prijs, maar voor een prijs van €100 per jaar. In plaats van een eenmalige vergoeding voor het multimediasysteem van een BMW, betaal je nu elke drie jaar voor het gebruik van CarPlay.

CarPlay in BMW kost €100 per jaar

De meeste nieuwe auto’s bieden tegenwoordig standaard CarPlay aan. Nagenoeg alle merken doen inmiddels mee en hebben hun multimediasystemen aangepast zodat de belangrijkste apps van je iPhone ook te bedienen zijn vanaf het scherm in je autodashboard. Ook bij BMW was dit mogelijk voor een eenmalige vergoeding van €300, waarna je onbeperkt gebruik kon blijven maken van CarPlay. Dit is goedkoper dan de meeste aftermarket radio’s van merken als Pioneer, waar CarPlay standaard ingebouwd zit.

CarPlay in BMW met abonnement.

Maar in plaats van de eenmalige vergoeding, moet je nu €300 betalen voor 36 maanden. Dat betekent dus dat je in feite €100 per jaar betaalt om gebruik te kunnen maken van CarPlay in het systeem van BMW. Voor zover bekend is BMW het eerste merk dat CarPlay op deze manier aanbiedt. Voor veel andere opties in het multimediasysteem van auto’s zijn jaarlijkse vergoedingen al langer gebruikelijk. Denk bijvoorbeeld aan het bijwerken van de kaarten in navigatiesystemen.

In Amerika wordt een vergoeding van $80 gerekend, aldus productmanager Don Smith tijdens de 2018 Detroit Auto Show. Amerikanen krijgen het eerste jaar gratis, maar in Nederland kan dat dus niet. In Duitsland is er overigens ook de optie om voor één jaar (à €110) af te sluiten. In Nederland kan het alleen per drie jaar. Het grote voordeel is wel dat je daarvoor draadloze CarPlay krijgt, terwijl veruit de meeste systemen nog een bekabelde aansluiting vereisen.

Toyota gaat overstag voor CarPlay

Er was de afgelopen dagen nog meer CarPlay-nieuws. Eén van de fabrikanten die nog niet officieel toegezegd had ondersteuning voor CarPlay te bieden, was Toyota. Daar komt echter verandering in, in ieder geval voor de Amerikaanse markt. CarPlay maakt bij Toyota onderdeel uit van het Entune 3.0-systeem en zal standaard zijn op de 2019 Avalon en toekomstige modellen. Het gaat bovendien om de bedrade versie van CarPlay, zoals bij de meeste merken het geval is. Vooralsnog geldt de aankondiging alleen nog voor de Amerikaanse markt, maar het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat CarPlay bij Toyota ook in Europa beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2018, 14:16
Bron Bron The Verge
Via Via iPhone-Ticker
Categorie Apps
Onderwerpen bmw, carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.