Vijfde beta van iOS 10 nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft zojuist de vijfde beta van iOS 10 voor ontwikkelaars vrijgegeven. Dankzij deze nieuwe beta kunnen testers weer verder met het uitproberen van nieuwe functies, het opsporen van bugs en het testen van externe apps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ben je ontwikkelaar en test je graag de nieuwste software? Zet je dan maar schrap, want Apple heeft de vijfde beta van iOS 10 voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. De beta’s zijn bedoeld om nieuwe functies uit te testen, bugs helpen op te lossen en apps van derden uit te proberen. De bijbehorende publieke beta volgt op een later moment.


iOS 10 iMessage

Beta 5 van iOS 10

Elke nieuwe beta brengt iOS 10 weer een stapje dichterbij de uiteindelijke release ergens in september. De eerste beta bevatte nog relatief veel bugs of niet goed werkende functies, maar de de derde beta van iOS 10 was al een stuk stabieler. Vorige week verscheen de vierde beta van iOS 10, met een hoop nieuwe functies. Normaal gesproken hanteert Apple een tweewekelijks release-schema voor beta’s, maar deze vijfde bet komt iets eerder dan gepland en zal naar verwachting nog iets stabieler zijn dan de vorige.

Bekijk ook

Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies in iOS 10 beta 4

De vierde beta van iOS 10 bevat weer de nodige nieuwe functies, zoals de vernieuwde emoji, de aanpassing in het Berichtencentrum en het sneller openen van apps en mapjes. In deze video komen al deze functies voorbij en bespreken we twee nieuwigheden in watchOS 3.

Nieuwe functies in iOS 10 beta 5

Zodra we nieuwe functies in de vijfde beta van iOS 10 ontdekken, voegen we ze toe aan dit artikel. We hebben al een aantal gevonden.

#1 Nieuw lock-geluidje

Deze vijfde beta van iOS 10 bevat onder andere een nieuw lock-geluidje. Naast het nieuwe toetsenbordgeluid dat al in eerdere beta’s beschikbaar kwam, klinkt nu dus ook het vergrendelen van de iPhone net even anders. In onderstaande Vine hoor je het nieuwe geluidje.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Nieuw icoontje voor AirPlay

Ook vind je in de vijfde beta een nieuw icoontje om muziek via een andere speaker af te spelen en AirPlay te activeren:

iOS 10 beta 5 afspeelicoontje

#3 Ondersteuning voor Smart Battery Case

Heb je een Smart Battery Case voor de iPhone 6 of 6s, dan moet deze nu probleemloos werken met de iOS 10-beta. Eerder werkte het niet goed.

Apple Smart Battery Case, liggend

#4 Gezichtsherkenning opnieuw

In de vijfde beta van iOS 10 voert Apple een vernieuwd algoritme voor gezichtsherkenning in. Daarom zullen alle favorieten en andere herkende gezichten in de Foto’s-app worden gereset. Heb je veel tijd gestoken in het selecteren van je favorieten, dan heb je pech (maar dergelijke reset-acties zijn te verwachten bij een beta).

#5 Nieuw widgets-paneel

Het nieuw widgets-paneel laat nu voortdurend de datum en tijd zien op al je toestellen:

iOS 10 beta 5

In de nieuwe situatie zie je datum én tijdstip. Veel handiger:

iOS 10 beta 5 datum tijdstip

#6 Geen Instellingen > Home meer

In de Instellingen-app is de sectie Home verdwenen. Op de iPad is het nog wel beschikbaar.

#7 Apps downloaden met Touch ID

Na het rebooten van je toestel kun je meteen weer apps downloaden via Touch ID. Je hoeft dus niet het wachtwoord van de Apple ID in te voeren.

#8 Nieuwe Swift Playground-content

Voor kinderen die willen leren programmeren is er in de Swift Playgaound-app nu nieuwe content te vinden. Zo kun je nu beginnen aan het hoofdstuk ‘Learn to Code Part 2’.

#9 Andere achtergrond in Woning-app

In de Woning-app voor het bedienen van je HomeKit-functies is nu een andere achtergrond met witte vazen aanwezig.

Flink wat verbeteringen in de beta’s
In de vierde beta zaten al behoorlijk wat veranderingen, zoals ruim 10 0nieuwe emoji, waaronder een regenboogvlag en waterpistool. Ook gaan de animaties een stuk vlotter en kun je nu vrijuit scrollen in de nieuwe rijke notificaties. Er is een nieuw toetsenbordgeluidje voor Backspace, de spatiebalk, Shift-, 123- en Return-knop en het lettertype in Apple Music is kleiner dan voorheen.

Bekijk ook

Ruim 100 nieuwe emoji in iOS 10 met meer vrouwelijke varianten

Apple heeft in de vierde beta van iOS 10 meer dan 100 nieuwe emoji toegevoegd. Bovendien zijn bestaande emoji voorzien van een nieuw uiterlijk en zijn er zowel mannelijke en vrouwelijke versies van bestaande emoji bij gekomen.

iOS 10 is een grote update voor de iPhone, iPad en iPod touch. Zo hebben de widgets een nieuwe look en plaats, is het toegangsscherm vernieuwd, zien de meldingen en het Bedieningspaneel er anders uit en is er een nieuwe Home-app voor HomeKit. Bovendien kun je veel standaardapps nu verbergen en wordt Siri opengesteld aan externe ontwikkelaars, zodat zij hun apps kunnen laten besturen door de slimme assistent. Ook de Muziek-app wordt door Apple onder handen genomen, terwijl de Berichten-app veel nieuwe functies erbij krijgt.

Bekijk ook

Achter de schermen: vernieuwingen in iOS 10 die Apple niet liet zien

Naast de tien functies die Apple voor iOS 10 heeft aangekondigd, zitten er nog veel meer niet-genoemde functies in iOS 10. Wij hebben 40 leuke, geheime of minder bekende functies van iOS 10 uitgekozen.

Vijfde beta van iOS 10 downloaden

De vijfde beta voor ontwikkelaars verschijnt vanzelf bij de optie Software-update en vereist ongeveer 450MB. Je vindt deze bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Iedereen met een eerdere ontwikkelaarsbeta van iOS 10 kan deze nieuwe versie downloaden. Het gaat hier dus niet om een publieke beta. De nieuwe publieke beta wordt binnenkort verwacht en de definitieve versie van iOS 10 verschijnt vermoedelijk in september.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.
Bekijk ook

iOS 10: het complete overzicht

Alles over iOS 10 en de nieuwe functies, zoals iMessage-stickers, Woning-app en universeel klembord. Lees over de iOS 10 aankondiging, release en meer.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 augustus 2016 om 10:50
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 60 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.