Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies in iOS 10 beta 4 [video]

De vierde beta van iOS 10 bevat weer de nodige nieuwe functies, zoals de vernieuwde emoji, de aanpassing in het Berichtencentrum en het sneller openen van apps en mapjes. In deze video komen al deze functies voorbij en bespreken we twee nieuwigheden in watchOS 3.

iOS 10 beta 4 met nieuwe functies.
De vierde beta van iOS 10 bevat weer een aantal nieuwe functies zoals nieuwe geslachtsneutrale emoji, aanpassing in het Berichtencentrum, (weer) nieuwe toetsenbordgeluidjes en nog veel meer. De nieuwe beta verscheen gisterenavond voor ontwikkelaars, maar wij hebben in een video alvast de belangrijkste vernieuwingen voor je op een rijtje gezet. De derde publieke beta van iOS 10 is inmiddels beschikbaar.


Bekijk ook

Vierde beta van iOS 10 nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft zojuist de vierde beta van iOS 10 voor ontwikkelaars vrijgegeven. Dankzij deze nieuwe beta kunnen testers weer verder met het uitproberen van nieuwe functies, het opsporen van bugs en het testen van externe apps.

Nieuwe functies in iOS 10 beta 4

De nieuwe ontwikkelaarsbeta bracht meer dan 100 nieuwe emoji. Er zijn niet alleen nieuwe emoticons, zoals de regenboogvlag en het waterpistool (als vervanging van de “gewelddadiger” pistool-emoji, maar van vele beroepen en activiteiten zijn nu ook vrouwelijke en mannelijke versies. De bekende gele smileys zijn bovendien iets aangepast qua design. Ook gaan de animaties in deze vierde beta van iOS 10 een stuk vlotter en kun je nu vrijuit scrollen in de nieuwe rijke notificaties. Ook hebben we twee vernieuwingen voor watchOS 3 meegenomen. Zo zijn de knoppen om te dicteren, een emoji te versturen of Digital Touch te gebruiken nu helemaal blauw en kun je de nieuwe Scribble-functie gebruiken als je de Engelse taaloptie gekozen hebt. In onderstaande video vind je alle vernieuwingen op een rij.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Naast iOS 10 en watchOS 3 bracht Apple gisteren ook nieuwe beta’s uit van tvOS 10 (tvOS 10 beta 4) en macOS Sierra (macOS Sierra nu te downloaden voor ontwikkelaars”>macOS Sierra 10.12 beta 4). Hoewel in de vierde beta’s van iOS 10 en watchOS 3 dus enkele veranderingen te zien zijn, kennen tvOS 10 en macOS Sierra geen schokkende nieuwe aanpassingen.

Bekijk ook

Vierde beta van tvOS 10 voor de Apple TV door Apple uitgebracht

De vierde beta van tvOS 10 voor de Apple TV is beschikbaar gekomen voor ontwikkelaars. Iedere developer met de nieuwste Apple TV kan nu weer aan de slag met een nieuwe versie van tvOS 10. Deze heeft onder andere een donkere modus.
Bekijk ook

Beta 4 van macOS Sierra nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft de vierde beta van macOS Sierra uitgebracht. Ontwikkelaars met een eerdere beta kunnen nu overstappen naar deze nieuwe versie en verder aan de slag gaan met het testen van nieuwe functies.

iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 moeten allemaal in september beschikbaar komen. Publieke testers kunnen ook aan de slag, want voor hen is de nieuwe publieke betaversie inmiddels beschikbaar.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.