Gitarist met Fender gitaar

Met Fender Tune raak je altijd de juiste snaar

Het Amerikaanse gitaarmerk Fender heeft voor het eerst een app uitgebracht. Fender Tune leert beginners hoe je een gitaar stemt en laat gevorderden het eenvoudiger zelf doen.

Fender gitaar

Het Amerikaanse gitaarmerk Fender heeft een eigen app uitgebracht: Fender Tune. Dit is het eerste product dat voorkomt uit de nieuwe afdeling Fender Digital, dat vorig jaar werd aangekondigd. Toen beloofde Fender al dat ze apps zouden maken om je beter te leren gitaarspelen. Fender Tune gaat daarvoor zorgen, met een app om eenvoudig je gitaar te stemmen.


Fender Tune is geschikt voor ervaren en beginnende gitaristen. Voor beginners is er een ‘Get Started Intro’, dat je stap voor stap uitlegt hoe je een gitaar moet stemmen. Met duidelijke tekst en afbeeldingen leer je binnen enkele minuten hoe je gitaar weer lekker klinkt. Nu zijn er wel meer gitaarstem-apps verkrijgbaar, maar Fender denkt zich te kunnen onderscheiden met een app die op meer aspecten let dan de toon.

Bekijk ook

Fender gaat met apps zorgen dat je beter gitaar speelt

Gitaarfabrikant Fender gaat apps ontwikkelen waarmee je gitaar leert spelen. Vooral beginnende gitaarspelers blijken behoefte te hebben aan meer een duwtje in de rug om beter te leren spelen.

Handmatig je gitaar stemmen Auto tuner van Fender

Fender Tune: eenvoudig je gitaar stemmen

De app bevat een Auto-functie waarmee je gemakkelijk een zuivere toon kunt bereiken. Standaard laat de app je kiezen uit de noten E, A, D, G, B of E, maar in de instellingen kun je de noten wijzigen. Voor de ervaren gitaristen is er een chromatische modus die automatisch herkent welke je toon je wilt afstemmen, om zo het proces wat te versnellen. Dankzij een bewegende cirkel op het scherm zie je of het zuiver klinkt. Zodra de cirkel groen wordt is de toon zuiver en kan je door met de volgende.

Fender Tune

Voor de gevorderde gitarist is er een ook handmatige functie. Selecteer je gitaar (elektrisch, akoestisch of bas) en noten die je wilt spelen en stem je gitaar af op het geluid dat de app afspeelt. Ook kun je je eigen tonen opnemen en opslaan, zodat je al je andere gitaren op dezelfde kunt afstemmen en je je ‘eigen sound’ behoudt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 augustus 2016 om 20:21
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.