Aqara M2 hub

Aqara onthult nieuwe M2 HomeKit Hub en andere producten

Tot 100 apparaten aansluiten met Zigbee 3.0
Aqara, het smart home-merk van Xiaomi, heeft een reeks nieuwe producten aangekondigd. Er komt een nieuwe M2 HomeKit Hub, maar er zijn ook nieuwe camera's, deursloten en schakelaars op komst, die later dit jaar in de winkel liggen en met Zigbee 3.0 werken.

Aqara heeft de compleet nieuwe HomeKit Hub officieel onthuld. Het zwarte ronde doosje kan drie keer zoveel apparaten koppelen en werkt met twee Wi-Fi-banden, namelijk 2,4GHz en 5,0GHz. Bovendien werkt de hub daarnaast ook nog met Bluetooth en ZigBee. Je kunt vanaf nu maar liefst 100 Zigbee-apparaten koppelen aan de hub, terwijl dat bij het vorig model 30 was.

M2 HomeKit Hub lijkt op Universal Remote

Mensen die al wat meer spullen van deze fabrikant in huis hebben zullen trouwens meteen zien dat het erg lijkt op de Mi Universal Remote, die afgelopen maart voor rond de $12 de markt op ging. Dat apparaat is verkrijgbaar in China en is bedoeld om apparaten aan te sturen via de Mi-app en met stemcommando’s. Dit werkt met meer dan ‘domme’ 6.000 apparaten, waaronder tv’s en airco’s die je met infrarood kunt aansturen.

Aqara M2 hub

De M2 HomeKit Hub heeft uiteraard een ander doel: het aansturen van je apparaten via HomeKit. Leuk detail: de hub werkt ook samen met nieuwe lampen en schakelaars die Opple op de markt gaat brengen. Let wel: het gaat hier om Opple, niet om Apple.

Aqara aankondiging Zigbee 3.0

Nog meer nieuwe Aqara-accessoires
En daarmee houdt het niet op, want Aqara onthulde tijdens een media-event nog veel meer accessoires en apparaten voor HomeKit. Zo zijn er sensoren en wandschakelaars die geschikt zijn voor Zigbee 3.0. Naast de enkele en dubbele wandschakelaar komt er ook een drievoudige. Dit zijn bedrade schakelaars die je in de wand plaatst, dus niet de draadloze opplakmodellen die Xiaomi ook maakt. Er komen nog nieuwe varianten van de draadloze schakelaars, die ook geschikt zijn voor Zigbee 3.0.

Aqara-sensors zomer 2019

De nieuwe Aqara S2 Pro Door Lock krijgt als deurslot nu ondersteuning voor HomeKit. De nieuwe Ambient lichtsensor werkt ook met Zigbee 3.0 en is instelbaar, zodat je zelf bepaalt tot welke afstand je de lichtsterkte wilt meten. Dit accessoire is magnetisch, zodat je het aan elk metalen oppervlak kunt vastmaken. Bovendien is het spatwaterbestendig (IPX3). Wie zich helemaal in de Aqara-spullen wil onderdompelen kan ook nog uitkijken naar de B1S gordijnmotor en de G2H camera, allemaal met HomeKit-ondersteuning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.