FlickType Notes op Apple Watch.

Met FlickType Notes maak je snel notities op je Apple Watch

In het Engels

FlickType Notes is een aankomende app waarmee je aantekeningen kan maken op je Apple Watch. De app werkt met het FlickType-toetsenbord, een handige manier om snel te kunnen typen in het Engels.

Berichten opstellen op de Apple Watch kan op een aantal manieren. Zo kun je dicteren en in een aantal talen gebruikmaken van Scribble, een standaardfunctie waarmee je letters tekent. Scribble werkt helaas nog steeds niet in het Nederlands (ook niet in watchOS 6). Onlangs bracht een ontwikkelaar een extensie voor de Apple Watch uit genaamd FlickType. Dit is een speciaal toetsenbord waarmee je snel kan typen. De ontwikkelaar werkt nu aan een losse notitie-app genaamd FlickType Notes.

FlickType Notes: handig voor Engelse notities

FlickType voegt een klein toetsenbordje toe aan het scherm van je Apple Watch. Het typen gaat razendsnel, mits je in het Engels wil schrijven. Het toetsenbord kijkt goed op welke letter je ongeveer tikt en corrigeert dit aan de hand van de context. Het grote nadeel is dan ook dat het toetsenbord alleen in het Engels werkt en daardoor in het Nederlands praktisch onbruikbaar is.

FlickType Notes.

Door aan de Digital Crown te draaien, kun je andere woordsuggesties maken. De teksten worden als notitie opgeslagen en verschijnen ook automatisch op je iPhone in de bijbehorende app. Door stevig op het scherm van je Apple Watch te drukken, kun je de tekst meteen doorsturen via bijvoorbeeld iMessage. Hierdoor is de app ook meteen handig om langere berichten op te stellen, mits je dat in het Engels wil doen.

FlickType Notes is nog in ontwikkeling en via Testflight is de app te proberen. De originele FlickType is wel beschikbaar in de App Store, maar werkt ook alleen in het Engels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2019, 12:00
Bron Bron Reddit
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, notities

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.