Aqara hub met iPhone-app

Aqara Hub binnenkort in Europese versie

De Aqara Hub van Xiaomi is vanaf nu ook in een Europese versie verkrijgbaar. Gebruikers waren tot nu toe aangewezen op de Chinese editie. Een Zweedse webwinkel heeft de hub al in het assortiment.

Europese versie van Aqara Hub

Voor zuinige Nederlanders zijn smart home-spullen uit China erg aantrekkelijk. In plaats van 40 euro voor een bewegingssensor of slimme stekker betaal je vaak maar de helft. Nadeel is natuurlijk wel dat je sommige producten op AliExpress moet aanschaffen en dat de meegeleverde handleiding en apps vooral zijn afgestemd op Chinese gebruikers. Voor de Aqara-producten is daar nu een oplossing voor: de Europese versie van de Aqara Hub is nu in pre-order te verkrijgen bij een Zweedse webwinkel. Daarmee wordt het mogelijk om een groot aantal Xiaomi Aqara- en Mijia-producten geschikt te maken voor HomeKit.


Webhallen is een van de grootste online elektronicawinkels in Zweden. Zij hebben De Aqara Hub nu beschikbaar als pre-order, plus een reeks bijpassende sensoren en schakelaars van Aqara. Denk daarbij aan sensoren voor trillingen, vocht, beweging, temperatuur en luchtvochtigheid en een deur/raam-sensor.

Aqara Hub gateway

Daarnaast kun je knoppen en schakelaars aanschaffen, die dankzij de Hub ook HomeKit-geschikt kunnen worden gemaakt. Ook verkoopt de webwinkel de Aqara Cube, alleen is die niet beschikt voor HomeKit.

De hub kost rond de 77 euro en dat is bijna twee keer zoveel als de Chines versie die je op AliExpress, Gearbest en soortgelijke sites koopt. Je krijgt deze geleverd met een Europese stekker.

Aqara-producten

Een ander voordeel is dat je niet te maken hebt met extra kosten voor import en lange levertijden. Dat wil overigens niet zeggen dat je de Aqara Hub volgende week al in huis kunt hebben, want de eerste leveringen zullen pas in april 2019 plaatsvinden. De schakelaars en sensoren zijn leverbaar vanaf 22 februari.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2019, 13:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen smart home, xiaomi

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.