Reacties voor: Apple zamelt via iTunes geld in voor Japanse slachtoffers

Apple zamelt via iTunes donaties in voor slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. Je kunt via je iTunes-account geld overmaken.

Reacties: 35 reacties

  1. Hele goede actie!

    Dat er maar veel binnen mag komen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke ramp.

    bedankt voor de tip

  2. Goed idee!

    Jammer dat ik dit niet kan gebruiken om van mijn $0.74 af te komen die op een andere account al een tijdje staat 😛

  3. Vreemd dat Apple geen percentage van 30% of 40% in zak steekt……

  4. Origineel geplaatst door Sjeik: Vreemd dat Apple geen percentage van 30% of 40% in zak steekt……

    Wat kunnen we toch zeuren..

  5. @Sjeik: Jongejonge zeg…

    Als mensen iTunes kaartn kopen en dit uitgeven aan het rode kruis. Dan is de kaart sneller op dus kopen mensen een nieuwe kaart..

    Maar dat terzijde. Super actie want het is niet best daar in Japan!!

  6. Origineel geplaatst door Sjeik: Vreemd dat Apple geen percentage van 30% of 40% in zak steekt……

    Ja dat denk ik dus ook niemand die hen controleert

  7. @Bart:
    Je kan normaal je overige credit overbrengen naar je andere account. contact Apple iTunes support
    http://www.apple.com/benl/support/itunes/

  8. Origineel geplaatst door Wouter:

    Wat kunnen we toch zeuren..

    Zeuren? Als je jezelf profileert als een bedrijf die overal centen van wilt zien, dan moet je niet raar opkijken als er zulke opmerkingen geplaatst worden.

    Het begint al doordat hun zelf niks doneren. Tenminste, ik kan het niet vinden.

  9. Om de advocaat van de duivel even te spelen, Apple wil natuurlijk ook dat het grootste producent-land van flash memory (40% globaal) natuurlijk weer snel op zijn benen komt, want deed Apple dit ook met aardbeving in Haiti of tsunami van 2004?

  10. Origineel geplaatst door Thibaut: Om de advocaat van de duivel even te spelen, Apple wil natuurlijk ook dat het grootste producent-land van flash memory (40% globaal) natuurlijk weer snel op zijn benen komt, want deed Apple dit ook met aardbeving in Haiti of tsunami van 2004?

    Als je goed had gelezen kon je inderdaad zien dat apple het ook heeft gedaan bij Haïti.

  11. Origineel geplaatst door Thibaut
    Om de advocaat van de duivel even te spelen, Apple wil natuurlijk ook dat het grootste producent-land van flash memory (40% globaal) natuurlijk weer snel op zijn benen komt, want deed Apple dit ook met aardbeving in Haiti of tsunami van 2004?

    Misschien gewoon even lezen?

    Eerder opende Apple al een soortgelijke donatiepagina voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Drie dagen nadat de Amerikaanse actie van start was gegaan, werd het ook mogelijk om via Nederlandse iTunes-account een donatie te doen.

  12. Origineel geplaatst door Wouter:

    Als je goed had gelezen kon je inderdaad zien dat apple het ook heeft gedaan bij Haïti.

    Ik wist niet dat Haïti een producent was van flash memory?

  13. Precies, wat kunnen we toch zeiken. Er gaat dan tenminste geld die kant op en de drempel om zelf wat bij te dragen is heel laag. Mooi toch?

  14. @Sjeik: Al gedoneerd, Sjeik ????

  15. @Hap_Slik: Nee, dat wordt toch ook niet beweerd ????

  16. Vooral de zin “Het geld zal voor 100% naar de hulporganisatie gaan” trekt me wel.

  17. Alles gezien wat mensen van een goed doel verdienen.(opzetters ervan). Treurig gewoon. Ik ga zeker een kleine bijdragen doen. Maar vertrouwen ????? 100%

  18. het geld zal 100% naar de hulporganistatie gaan. Mijn vraag is, hoeveel van die 100% gaat er nog bij de slachtoffers terecht komen. Nadat het in de handen van de hulporganistatie geweest is

    Welke hulporganistatie durft het aan, een app ontwikkelen waarmee je exact weet hoeveel van je donatie bij de slachtoffers terecht komt, en hoeveel nodig is voor de kosten van hulporganisatie. En hoeveel er naar de ceo gaat, als die onstlagen wordt ? Moet vandaag toch technisch pefect mogelijk zijn.

  19. Wat kunnen mensen toch zeuren. Wees blij dat ze hieraan proberen mee te doen 😛

  20. Origineel geplaatst door Stefan
    @Bart: Je kan normaal je overige credit overbrengen naar je andere account. contact Apple iTunes support http://www.apple.com/benl/support/itunes/

    Volgens mij kan dit niet met tegoed van verschillende store’s . Bijv. je NL tegoed naar een US account of andersom..

    Origineel geplaatst door stardust
    het geld zal 100% naar de hulporganistatie gaan. Mijn vraag is, hoeveel van die 100% gaat er nog bij de slachtoffers terecht komen.

    Je bent niet de enige.. actie van Apple is mooi en goed, hebben ze al eerder bewezen met dergelijke actie’s ..maar gebruiken de hulporganisaties alle inkomende geleden wel waarvoor het is.. Maar ook dat is eigenlijk offtopic..

    Het gaat hier om het feit dat Apple weer is laat zien betrokkenheid te hebben met de slachtoffers.. hopen dat de organisaties ook zo betrokken zijn en het geld GOED gebruikt gaat worden

  21. @stardust: Goed gezegd, dat blijft mijn grootste concern altijd met dit soort sponseringen. Je weet nooit hoeveel er aankomt en je hoort nooit wat er mee gedaan wordt. Er is ook nooit een doelstelling of een richten en het volk dat doneert krijgt hier ook geen zeggen in. Ik zie dit soort dingen liever een stuk openlijker.

  22. Mensen zoeken altijd een dekmantel om ergens niet aan mee te doen, om hun geweten te sussen.
    Jij ook?

  23. @Dikkie Baan & @stardust: Tuurlijk is het zo dat er in totaal een behoorlijk bedrag naar een ceo gaat, maar begrijp wel dat zonder een goede ceo het goede doel ook werkelijk nergens is.
    Je kan niet verwachten dat iemand met een universitaire opleiding voor niets gaat werken voor een goed doel, want doe jij dat wel?

    Als er bijvoorbeeld 6 euro van mijn 10 euro bij de slachtoffers terecht komt, moet je blij zijn dat je 6 euro heeft kunnen bijdragen aan de ramp en die 4 euro heeft kunnen bijdragen dat alles soepel verloopt en dat andere mensen ook worden aangespoord tot bijdragen. Misschien levert die 4 euro wel weer 1 extra iemand op die doneert, waardoor mijn 10 euro al 12 euro waard is geworden in het rampgebied.

    En zo groot is het percentage niet eens wat naar de directie gaat, al lijkt het veel door het bij elkaar op te tellen. Ik vind het verschikkelijk dat veel mensen niets overmaken omdat er teveel zou gaan naar de ceo e.d. want met 0 euro bereik je helemaal niets.

  24. @frdg: Giro 555 zal nog wel komen, maar omdat dit een giro rekening is van alle hulp organisaties uit Nederlands duurt dit meestal een poosje voordat alle communicatie goed is. We willen natuurlijk ook niet dat het te snel open gaat en er achter af een heleboel geld niet goed aangekomen zou zijn 😉

  25. Als ik zie dat die bazen tonnen verdienen, vraag ik af waarom de mensen langs de deuren gaan voor die paar euro…..goed bedoeld van de vrijwilligers…maar meeste komt niet aan. Zoals je de post kunt volgen zou je ook een goed doel moeten kunnen volgen

  26. Respect !

  27. @Geert: Nopes, ga ik het doen ook niet. Waarom niet? Japan heeft na de VS de grootste BNP, waarom zou ik als arme student doneren?
    Ook bij andere rampen doneer ik niet, sorry heb geen vertrouwen in de tussenpersonen. Ik doneer liever geld aan straat arme achterneven in Irak.

  28. Top!! Ik doe uiteraard mee.
    Met het spel farm story heb ik een medespeler uit Japan en die vertelde vanmorgen dat ze familie/vrienden kwijt is.. 

  29. @hierboven: int ergste geval is het zo, maar t lijkt me eerder bullsh*t.

    On topic: mooi Gebaar van Apple maar ik heb t gevoel dat ik mn centen zelf nog hard nodig zal hebben in de toekomst.

  30. @L23: Ahaahah egt hea

  31. Misschien kan Apple er een app aan vast maken om te zien hoe het verloopt met het geld.
    Een soort counter app om te zien hoe het geld oploopt en wat er meegedaan wordt.
    Ontwikkelaars spring in het gat en doe wat.

  32. De tijd en (negatieve) energie hier kan beter besteed worden om een donatie te doen. Maak gewoon €0,79 over en stop het gezeur en gemaar en gejammer!

    En wees blij dat je een ‘arme’ student KAN en MAG zijn!

  33. Appel redt…

  34. aan de rode-kruis geef ik geen cent, Japan heeft nog niet om hulp gevraagd, dit is pure zak vullerij door hoge managers daar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.