Apple zamelt via iTunes geld in voor Japanse slachtoffers

Apple zamelt via iTunes donaties in voor slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. Je kunt via je iTunes-account geld overmaken.

japan aardbevingWie moeite heeft om de bankrekening van het Rode Kruis te vinden, kan nu op een gemakkelijke manier geld overmaken naar Japan. Apple heeft een optie aan de iTunes Store toegevoegd, waarmee je donaties kan doen aan het Amerikaanse Rode Kruis. Het geld zal voor 100% naar de hulporganisatie gaan en wordt ingezet om de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan te helpen. Het gaat daarbij om voedsel, onderdak en hulpverlening aan de slachtoffers.

In de Nederlands iTunes Store is de donatieknop nog niet te zien, maar wie overschakelt naar de Amerikaanse Store kan kiezen uit bedragen van 5, 10, 25, 50, 100 of 200 dollar. Apple wil het op deze manier zo makkelijk mogelijk maken om geld te doneren: je hoeft internetbankieren niet op te starten, maar kunt met één knop met je bestaande iTunes Store-account geld overmaken. Het is onbekend of Apple zelf ook geld overmaakt aan de slachtoffers.

Eerder opende Apple al een soortgelijke donatiepagina voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Drie dagen nadat de Amerikaanse actie van start was gegaan, werd het ook mogelijk om via Nederlandse iTunes-account een donatie te doen.

Doneren: American Red Cross

itunes donatie

Fotocredit: Digital Globe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2011, 11:21
Categorie Apple
Onderwerpen donatie, itunes, japan

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.