Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

AnandTech bewijst uitstekende performance van iPad 2 met benchmarks

AnandTech heeft benchmark-tests uitgevoerd van de iPad 2 in vergelijking met de originele iPad en de Motorola Xoom. De iPad 2 is duidelijk winnaar, maar toch is de Xoom een geduchte concurrent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

anandtech cpuAnandTech is een technologiesite die het testen van producten zeer serieus neemt. Ze vertellen niet zozeer wat er aan accessoires in de doos zit, want dat kun je op de website van Apple ook lezen. In plaats daarvan ontleden ze de processor en maken vergelijkingen tussen de verschillende processorarchitecturen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Voor de iPad 2 is AnandTech ook weer grondig aan het werk gegaan. Ze hebben verschillende performancetests met de A5-processor uitgevoerd. Ter vergelijking hebben ze steeds de scores van de eerste generatie iPad ernaast gezet en waar mogelijk hebben ze ook scores van de Motorola Xoom verzameld. Je hoeft geen techneut te zijn om het verschil in prestaties te zien: de iPad 2 scoort in alle staafgrafieken opvallend beter dan de vorige iPad.


“Zelfs als beide iPads op iOS 4.3 draaien, is de iPad 2 80% sneller dan het originele model”, zeggen de testers. Wel blijkt de Motorola Xoom op een aantal punten een geduchte concurrent: bij het laden van webpagina’s is de iPad 2 steeds de snelste, maar bij de SunSpider Javascript Benchmark en Rightware BrowserMark blijkt de Xoom beter te presteren. Maar de testers waarschuwen voor overhaaste conclusies, want bij apparaten die op twee verschillende processoren (A5 versus Tegra 2) en verschillende besturingssystemen draaien is het lastig om eerlijke uitspraken te doen, vooral omdat de gebruikte browsers ook niet identiek zijn. In een aparte serie tests bekijken ze de grafische prestaties van de iPad 2 nader. De iPad 2 is voorzien van een PowerVR SGX 543MP2 van Imagination Technologies.

anandtech gpu

Meer info: CPU-test en GPU-test

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.