Galaries Lafayette Apple Watch-winkel.

‘Apple Watch-winkel in Galeries Lafayette sluit haar deuren door lage verkoop’

De speciale Apple Watch-winkel in het luxe warenhuis Galeries Lafayette in Parijs zou zijn deuren gaan sluiten. In januari zou de winkel dicht gaan vanwege teleurstellende verkopen.

Volgens berichten uit Frankrijk zou Apple de speciale Apple Watch-winkel in het luxe warenhuis Galeries Lafayette in Parijs willen gaan sluiten. Omdat de verkoop lager uitvalt dan verwacht, zou de winkel in januari haar deuren gaan sluiten. De winkel is voornamelijk een tentoonstelling van allerlei bandjes en Apple Watch-modellen en is daardoor anders dan de doorsnee Apple Store.

Galaries Lafayette Apple Watch-winkel.

Apple Watch steeds minder als modeaccessoire

Toen Apple de Apple Watch in september 2014 aankondigde, was het mode-aspect erg belangrijk. Met veel modellen en soorten lederen bandjes, moest de Apple Watch ook mensen aanspreken die niet alleen het laatste technieuws lezen. Apple introduceerde zelfs de zeer prijzige gouden Apple Watch Edition die voor niet minder dan tienduizend euro verkocht werd. Om dit luxe imago nog wat te versterken, opende Apple enkele winkels in luxe warenhuizen waar alleen een Apple Watch verkocht werd: Galeries Lafayette in Parijs, Selfridges in Londen en Isetan Shinjuku in Tokio.

Gedurende het bestaan van de Apple Watch heeft Apple de focus echter flink verlegd. In plaats van een luxe en duur imago voor een mooi accessoire, is de Apple Watch nu vooral een handig accessoire voor sporters. Met de komst van de Apple Watch Series 2 is Apple gestopt met de verkoop van het gouden en roségouden model en is daarbij overgestapt naar het veel goedkopere keramiek, wat nu nog de enige Apple Watch Edition is. De focus ligt nu veel meer op de aluminium en roestvrijstalen uitvoering van van de Apple Watch. Wel heeft Apple nog de nieuwe Apple Watch Hèrmes in het assortiment, maar deze is in Nederland niet te koop.

Het is daarom niet zo gek dat Apple zou willen stoppen met de Apple Watch-winkel in Galeries Lafayette die gevestigd is bij modemerken als Chanel en Hèrmes. Vanwege teleurstellende verkopen zou Apple de winkel in januari willen sluiten, waarna het personeel overgeplaatst wordt naar andere Apple Stores in Parijs.

De pagina van Apple Watch at Galeries Lafayette is nog wel gewoon beschikbaar en het lijkt erop dat de andere vestigingen in Londen en Tokio voorlopig nog even open blijven. Mocht je nog een kijkje willen nemen in deze Apple Watch-winkel in Galeries Lafayette, dan heb je hier vermoedelijk nog ruim twee maanden de tijd voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2016, 17:30
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, parijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.