Night Sky 4 voor iPad

Sterrenkijk-app Night Sky 4 is Apple’s gratis App van de Week

Sterrenkijk-app Night Sky 4 voor iPhone, iPad en Apple Watch is Apple's gratis App van de Week. Met de app bekijk je het sterrenstelsel door het scherm van je toestel, zodat je meer te weten komt over planeten, sterren en andere ruimtelijke onderwerpen.

Deze week geen spelletjes of ander vertier, maar een bijzondere app om het heelal te ontdekken. Apple heeft deze week Night Sky 4 (link) uitgeroepen tot App van de Week. Hiermee ontdek je planeten, sterrenstelsels en satellieten, die je normaal gesproken alleen met een telescoop zou zien. Je downloadt Night Sky 4 tot volgende week donderdag geheel gratis in de App Store.

Night Sky 4 voor iPad

Night Sky 4: kijk met je iPhone, iPad of Apple Watch naar het heelal

Met Night Sky 4 kijk je met je iPhone, iPad of Apple Watch naar het heelal. Door je apparaat naar de lucht te richten, ontdek je planeten, sterrenstelsels en satellieten. Je kunt zelfs inzoomen voor meer details, waarmee je geanimeerde planeten en andere objecten in hoge resolutie te zien krijgt. De app heeft ook een aantal functies waarvoor je moet betalen. Dan kun je bijvoorbeeld landen op het oppervlak van de maan en een 3D-tour volgen van de landingsplekken van verschillende maanmissies. Hiervoor heb je wel een recente iPhone (5s of nieuwer) of iPad (Air of nieuwer) nodig. De betaalde functies mag je één maand gratis uitproberen.

De app waarschuwt je door middel van pushberichten voor de beste omstandigheden om te sterrenkijken. Ook krijg je meldingen als bijvoorbeeld het International Space Station voorbijvliegt. Night Sky 4 is alweer de vierde versie van de populaire sterrenkijk-app. Deze vierde versie verscheen afgelopen maand en is opnieuw ontworpen voor iOS 10 en watchOS 3. De ontwikkelaars brengen regelmatig updates uit met nieuwe functionaliteit. Zo werd voor iPhone 7-gebruikers recentelijk nog ondersteuning voor haptische feedback toegevoegd, waardoor je het voelt wanneer je een object in het heelal hebt ontdekt. Ook is er een iMessage-app waarmee je snel ruimte-informatie kunt delen met vrienden en familie.

Night Sky 4 kost normaal gesproken €0,99, waardoor je er toch weer bijna een euro mee bespaard. Een maandelijks Premium-abonnement kost €0,99, terwijl je voor een heel jaar €8,49 betaalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2016, 13:12
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.