Apple Watch bandjes lente 2017

‘Nieuwe Apple Watch krijgt glucosemeter en slimme bandjes’

Een toekomstige versie van de Apple Watch krijgt volgens bronnen een glucosemeter. Daarnaast werkt Apple aan slimme bandjes voor de Apple Watch, waardoor er meer mogelijkheden zijn.

De Apple Watch meet al je hartslag, maar volgens bronnen kan een toekomstige Apple Watch ook je suikerspiegel meten. BGR beweert van bronnen te hebben vernomen dat Apple met een nieuwe Apple Watch serieuze plannen heeft voor diabetespatiënten, door te werken aan een glucosemeter voor de Apple Watch. Het is niet de eerste keer dat er berichten zijn dat Apple zich bezighoudt met diabetes.

Apple Watch bandjes lente 2017

‘Apple Watch met glucosemeter en slimme bandjes’

Vorige maand verschenen er berichten dat Apple met een geheim team aan een diabetesoplossing werkt en de berichten van vandaag ondersteunen dat. Apple zou in combinatie met de Apple Watch met nieuwe tools komen om de glucose te meten. Hoe Apple dit precies wil gaan doen is echter nog maar de vraag. De enige manier om op de meest betrouwbare manier je bloedsuiker te meten, is bijvoorbeeld met een prikpen. Mogelijk kiest Apple ervoor om slimme bandjes uit te brengen waarmee je je glucose kunt meten.

Mocht er een Apple Watch komen met een glucosemeter, dan wordt dit gezien als een medisch apparaat. Dit heeft als nadeel dat het ook gekeurd moet worden door de FDA, waardoor de Apple Watch vroegtijdig zou kunnen uitlekken. Bovendien staat het toevoegen van allerlei medische sensoren de verdere ontwikkeling in de weg, zo zei Tim Cook eerder al eens. De slimme bandjes zouden hiervoor de oplossing kunnen zijn. Door allerlei techniek in de bandjes te stoppen, kan Apple de Apple Watch gewoon maken zoals ze zelf willen. Alleen de bandjes zouden dan nog gekeurd moeten worden. Ook de bronnen van vandaag achten het waarschijnlijk dat Apple voor een slim bandje voor het meten van glucose zou kiezen.

‘Slimme bandjes met camera en batterij’

Behalve een bandje met glucosemeter, kan Apple nog allerlei andere functies aan bandjes toevoegen. Zo noemt de bron een bandje met een camera een mogelijkheid en is ook een bandje met een externe batterij geen ondenkbare optie. Naast een bandje voor diabetes, onderzoekt Apple nog allerlei andere opties voor slimme bandjes voor de Apple Watch. Hierdoor moet de Apple Watch een soort centrale plek zijn voor alles wat met je gezondheid te maken heeft, zo zegt de bron. De plannen zijn niet ondenkbaar, gezien de sterke focus van de Apple Watch op sport en gezondheid.

Voor welk model van de Apple Watch deze glucosemeter en slimme bandjes bestemd zijn, is niet duidelijk. Dit najaar brengt Apple naar verwachting de Apple Watch Series 3 uit. Deze heeft naar verwachting een eigen mobiele internetverbinding, zodat hij ook beter los te gebruiken is van de iPhone. Ook is al gesproken over een nieuwe schermtechniek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2017, 9:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple watch, diabetes, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.