Tim Cook: ‘Apple Watch krijgt geen medische sensoren’

Tim Cook laat weten dat de Apple Watch in de toekomst geen extra medische sensoren krijgt. Niet omdat Apple dat niet wil, maar omdat de FDA het ontwikkelproces onnodig zou verlengen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

christy-turlington-apple-watch-strand

De iPad Pro komt eraan en daarom is Tim Cook op promotietour langs allerlei bedrijven en media. Tijdens interviews over de iPad Pro, liet Tim Cook ook het een en ander los over andere producten van Apple. Zo heeft hij het over de verkoop van de Apple Watch en Apple TV, en zegt hij open te staan voor een nieuw product dat zich focust op de medische wereld.


In een gesprek met The Telegraph zegt Cook dat de verkoopcijfers van zowel de Apple Watch als de vierde generatie Apple TV erg sterk zijn. De Apple Watch zou dit kwartaal zelfs een nieuw record gaan vestigen.

Apple Watch en gezondheid

Een van de pijlers van de Apple Watch is de manier waarop de smartwatch samenwerkt met gezondheidsapps en Healthkit. In een handomdraai kun je jouw hartslag bekijken en aan het einde van de dag weet je ook hoe ver je gelopen hebt en hoe actief je bent geweest.

Bekijk ook

10 manieren waarop de Apple Watch je helpt je gezondheid te verbeteren

De Apple Watch kan je helpen met gezonder leven. In deze gids ontdek je 10 manieren waarop de Apple Watch je gaat helpen om meer op je gezondheid te letten en een actievere levensstijl aan te leren.

Die focus op gezondheid blijft een populair onderwerp bij Apple, maar reken er niet op dat de Apple Watch (2?) uitgebreid wordt met meer gezondheidssensoren en andere medische functies. Niet omdat Apple dit niet wil, maar omdat de FDA zich er anders mee gaat bemoeien.

De Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) zou de Apple Watch namelijk moeten keuren als er nog meer gezondheidsfuncties aan worden toegevoegd, wat flink wat tijd in beslag neemt.

We willen de Watch niet het proces van de FDA laten doorlopen. Het zou innovatie tegengaan omdat dit het ontwikkelproces te lang maakt. Ik heb er overigens niets op tegen om iets anders dat proces wel te laten doorlopen. Een app bijvoorbeeld, of iets anders.

Cook over het Britse wetsvoorstel

Wat voor app of product dat moet worden wil Cook uiteraard nog niet zeggen. Cook sluit het interview af door zich kort uit te spreken tegen het omstreden wetsvoorstel in Groot Britannië, dat end-to-end encryptie onmogelijk zou maken. “Wij (Apple) vinden niet dat we het recht hebben om de berichten van onze gebruikers te lezen”, aldus Cook.

Het afschaffen van encryptie zou volgens de CEO van Apple bovendien alleen nadelig zijn voor de mensen die er geen kwade dingen mee willen doen. Mensen met kwade zin vinden toch wel weer een andere manier om ongezien te communiceren, gelooft Cook.

Bekijk ook

'Stop de Britse iPhone-verkoop als omstreden privacywet erdoor komt'

Wikipedia-oprichter Jimmy Wales heeft geen goed woord over voor een mogelijk wetsvoorstel in de UK. Als deze wet omtrent privacy er doorheen komt kan Apple net zo goed stoppen met het verkopen van de iPhone, aldus Wales.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.