Vakantie in Europa

Mobile Vikings stopt met roamingkosten in EU

Mobile Vikings stopt met roamingkosten in de EU. Je kunt data en bellen in de hele EU gebruiken, ook als je prepaid klant bent.

Mobile Vikings gaat stoppen met roamingkosten in de Europese Unie, een maand voordat overal in de EU de roamingkosten zullen worden afgeschaft. Klanten hoeven niets te doen: als ze in het buitenland data gebruiken of bellen, zal dat uit de normale bundel komen.

Vakantie in Europa

Mobile Vikings stopt met roaming

De populaire Belgische provider heeft drie bundels, van respectievelijk €10, €15 en €25 per maand. Daarmee krijg je 1GB, 2GB of 4GB data die je voortaan dus ook buiten België kunt gebruiken. Dataverbruik binnen de bundel is inbegrepen, buiten de bundel betaal je het standaardtarief van 10 eurocent per MB. Mobile Vikings heeft daarnaast nog iets ander handigs: als je aan het eind van de maand belminuten overhoudt worden die automatisch omgezet naar 5MB extra mobiele data voor de volgende maand.

De afschaffing van roamingkosten geldt ook voor de (prepaid) herlaadkaarten met 500MB, 2GB, 3GB of 5GB die je bij Mobile Vikings kunt aanschaffen. Bellen buiten de bundel is wel iets duurder voor deze klanten: zij betalen 40 cent per minuut buiten de bundel in andere EU-landen, terwijl vaste klanten daarvoor 20 cent per minuut betalen. Voor de prepaidkaarten vervallen de pakketten voor dataroaming. Mocht je er nog eentje hebben, dan kun je die opgebruiken tot de vervaldatum.

Voor het gratis onderling bellen en sms’en naar andere Mobile Vikings-klanten geldt dat het alleen geldt in België zelf, niet in de rest van de EU.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2017, 9:35
Categorie Providers
Onderwerpen belgie, mobile vikings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.