Check nu met een Siri-commando waar je Apple Store-bestelling blijft

Of controleer de beschikbaarheid
De Apple Store-app heeft nieuwe ondersteuning voor Siri Shortcuts gekregen. Hiermee check je of een product beschikbaar is in de winkel of je controleert de status van je bestelling.

In oktober kreeg de Apple Store-app voor het eerst Siri Shortcuts-support, speciaal voor de komst van de iPhone XR. Dit werkte echter alleen in de VS, maar vanaf nu kun je ook in Nederland een Siri-commando gebruiken voor de Apple Store-app. Je check daarmee met een simpel commando of het product dat je al even op het oog had beschikbaar is in jouw favoriete winkel.

Volg Apple Store-bestelling met Siri Shortcuts

Stel je zit al een tijdje te wachten tot de Apple Watch Series 4 eindelijk goed beschikbaar is. Je controleert regelmatig de Apple Store-app en zoekt het artikel op of checkt je favorieten. Dat moet sneller kunnen toch? Vanaf nu kan dat, want je vraagt het gewoon aan Siri. Hiervoor moet je eenmalig het desbetreffende product zoeken en naar de beschikbaarheid in jouw favoriete Apple Store gaan. Onderaan zie je een knop om de opdracht toe te voegen aan Siri. Tik hierop en spreek je eigen commando in.

Bekijk ook

Siri Shortcuts (Opdrachten): zo werkt het automatiseren van taken

Met Siri Shortcuts (Opdrachten) kun je allerlei taken automatiseren. Je kunt meerdere acties achter elkaar laten uitvoeren met een spraakopdracht via Siri. Ook zijn sommige taken te automatiseren. In deze gids leggen we uit hoe het werkt op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch.

Vervolgens hoef je dit commando alleen maar aan Siri te stellen. Siri checkt dan voor jou of het product op voorraad is en geeft meteen de online levertijden weer. Met een tik op het scherm, ga je meteen naar de Apple Store-app en kun je het product bestellen.

Apple Store met Siri Shortcuts beschikbaarheid controleren.

Hier houdt de ondersteuning voor Siri Shortcuts echter nog niet op. Na het bestellen kun je opnieuw een opdracht toevoegen om de status van je bestelling mee te controleren. Zo weet je meteen of je bestelling in behandeling is of al in het bezorgproces zit. Voor elke individuele bestelling kun je zo’n commando instellen.

In onze tip over Siri Shortcuts maken lees je hoe je dit instelt via apps, zoals bijvoorbeeld de Apple Store-app. Check ook onze lijst met Siri Shortcuts-apps als je op zoek bent naar nog meer mogelijkheden.

Bekijk ook

Dit zijn de 10 beste Siri Shortcuts-apps

Dankzij Siri Shortcuts is er heel veel mogelijk. Met deze apps kun je zelf Siri Shortcuts gebruiken, zonder dat je zelf een aparte opdracht hoeft te maken. We hebben de beste Siri Shortcuts-apps op een rij gezet.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.