Apple Store-app met Siri Shortcuts voor beschikbaarheid en status van bestelling.

Check nu met een Siri-commando waar je Apple Store-bestelling blijft

Of controleer de beschikbaarheid

De Apple Store-app heeft nieuwe ondersteuning voor Siri Shortcuts gekregen. Hiermee check je of een product beschikbaar is in de winkel of je controleert de status van je bestelling.

In oktober kreeg de Apple Store-app voor het eerst Siri Shortcuts-support, speciaal voor de komst van de iPhone XR. Dit werkte echter alleen in de VS, maar vanaf nu kun je ook in Nederland een Siri-commando gebruiken voor de Apple Store-app. Je check daarmee met een simpel commando of het product dat je al even op het oog had beschikbaar is in jouw favoriete winkel.

Volg Apple Store-bestelling met Siri Shortcuts

Stel je zit al een tijdje te wachten tot de Apple Watch Series 4 eindelijk goed beschikbaar is. Je controleert regelmatig de Apple Store-app en zoekt het artikel op of checkt je favorieten. Dat moet sneller kunnen toch? Vanaf nu kan dat, want je vraagt het gewoon aan Siri. Hiervoor moet je eenmalig het desbetreffende product zoeken en naar de beschikbaarheid in jouw favoriete Apple Store gaan. Onderaan zie je een knop om de opdracht toe te voegen aan Siri. Tik hierop en spreek je eigen commando in.

Vervolgens hoef je dit commando alleen maar aan Siri te stellen. Siri checkt dan voor jou of het product op voorraad is en geeft meteen de online levertijden weer. Met een tik op het scherm, ga je meteen naar de Apple Store-app en kun je het product bestellen.

Apple Store met Siri Shortcuts beschikbaarheid controleren.

Hier houdt de ondersteuning voor Siri Shortcuts echter nog niet op. Na het bestellen kun je opnieuw een opdracht toevoegen om de status van je bestelling mee te controleren. Zo weet je meteen of je bestelling in behandeling is of al in het bezorgproces zit. Voor elke individuele bestelling kun je zo’n commando instellen.

In onze tip over Siri Shortcuts maken lees je hoe je dit instelt via apps, zoals bijvoorbeeld de Apple Store-app. Check ook onze lijst met Siri Shortcuts-apps als je op zoek bent naar nog meer mogelijkheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2018, 12:00
Categorie Apps
Onderwerpen apple store, Siri, Siri Shortcuts
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.