Spotify Wrapped 2018.

Bekijk je favoriete muziek van 2018 met Spotify’s Wrapped-jaaroverzicht

Hoeveel heb jij geluisterd?

Benieuwd waar jij in 2018 nou het meest naar geluisterd hebt? Spotify Wrapped, jouw persoonlijke jaaroverzicht, geeft het antwoord. Er staat ook een nieuwe afspeellijst voor je klaar met minder bekende nummers.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ieder jaar in december geeft Spotify traditiegetrouw een jaaroverzicht. Als je fervent Spotify-gebruiker bent, dan kun je vanaf nu precies zien waar je naar geluisterd hebt en ook hoeveel je geluisterd hebt dankzij Spotify Wrapped.

Spotify Wrapped 2018 jaaroverzicht: waar luisterde jij naar?

Net als vorig jaar presenteert Spotify voor iedere gebruiker de Spotify Wrapped-lijst. Dit is een persoonlijke pagina met alle muziek waar jij het afgelopen jaar naar geluisterd hebt. Je vindt alle statistieken en nummers op de speciale pagina. Via de Spotify-app bekijk je je op maat gemaakte afspeellijst.

Op de speciale pagina log je in met je Spotify-gegevens. Vervolgens krijg je vraag hoeveel minuten je naar Spotify geluisterd denkt te hebben. De pagina geeft uiteraard ook het goede antwoord en dat kan voor sommige mensen nogal confronterend zijn.

2018 Spotify Wrapped: aantal minuten

Ook toont de pagina een overzicht van jouw favoriete artiesten, favoriete nummers en favoriete genres. Je kan al je statistieken vervolgens delen met anderen, mocht je daar behoefte aan hebben. Wij zijn in ieder geval benieuwd hoeveel minuten jij het afgelopen jaar naar Spotify geluisterd hebt.

2018 Spotify Wrapped: hitlijsten

Persoonlijke jaarlijsten
Op basis van al deze statistieken, stelt Spotify ook een persoonlijke afspeellijst samen. Deze vind je in de Spotify-app, direct op het startscherm. Naast een afspeellijst met de nummers waar je het afgelopen jaar naar geluisterd hebt, is er dit jaar ook een nieuwe lijst genaamd de Tastebreakers. Zoals de naam al zegt bevat deze lijst nummers die wat minder bij je smaak past, maar die je mogelijk wel interessant vindt op basis van waar je normaal gesproken naar luistert. De lijst is vooral bedoeld om nieuwe muziek te ontdekken, dus wie weet staan er in de Wrapped-lijst van volgend jaar wel enkele artiesten uit jouw Tastebreakers-lijst van 2018.

Spotify Wrapped en Tastebreakers afspeellijsten.

Eerder deze week maakte Spotify al bekend naar welke artiesten er dit jaar het meest geluisterd is door alle Spotify-gebruikers. Net als bij Apple Music staat Drake bovenaan. Ook zijn nummer God’s Plan is het meest gestreamd. Meer algemene statistieken bekijk je op de site van Spotify.

Op zoek naar je Apple Music jaaroverzicht? Bekijk dan ons artikel over de Apple Music Wrapped 2018, waarin je stap voor stap leest hoe je via Apple’s muziekdienst je persoonlijke overzicht opvraagt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2018, 13:09
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp spotify
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.