Siri Shortcuts-apps.

Dit zijn de 10 beste Siri Shortcuts-apps

Dankzij Siri Shortcuts is er heel veel mogelijk. Met deze apps kun je zelf Siri Shortcuts gebruiken, zonder dat je zelf een aparte opdracht hoeft te maken. We hebben de beste Siri Shortcuts-apps op een rij gezet.

Sinds iOS 12 kun je Siri Shortcuts gebruiken. Dankzij deze nieuwe toevoeging werken heel veel apps samen met Siri. Het voordeel is dat je eigen gekozen opdrachten in kan spreken en dus niet vastzit aan een specifiek commando van Apple. Er zijn al heel veel apps die samenwerken met Shortcuts en in deze gids hebben we de beste op een rij gezet. Dit zijn de beste Siri Shortcuts-apps.

Allereerst is het goed om te weten dat nagenoeg alle standaardapps op je iPhone en iPad werken met Shortcuts. Je stelt de meeste opdrachten in via Instellingen > Siri en zoeken > Alle opdrachten. Naarmate je onderstaande apps gebruikt, verschijnen er vanzelf suggesties in dit scherm. In sommige gevallen kan je ook direct vanuit de app een Shortcut instellen of Apple’s eigen Opdrachten-app gebruiken. Meer over Siri Shortcuts lees je in onze uitleg.

Bekijk ook

Siri Shortcuts (Opdrachten): zo werkt het automatiseren van taken

Met Siri Shortcuts (Opdrachten) kun je allerlei taken automatiseren. Je kunt meerdere acties achter elkaar laten uitvoeren met een spraakopdracht via Siri. Ook zijn sommige taken te automatiseren. In deze gids leggen we uit hoe het werkt op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch.

1. Philips Hue
Je kan al lange tijd je Hue-lampen aansturen met Siri dankzij HomeKit, maar met de ondersteuning van Siri Shortcuts is er meer mogelijk. Je kan nu zelf een specifieke opdracht instellen en daar bijvoorbeeld allerlei extra functies van je iPhone aan koppelen, zoals Niet storen inschakelen als je het licht ’s avonds uit zet. Je bepaalt zelf je eigen commando, dus die hoeft niet meer gelijk te zijn aan de naam van de scène. Je maakt een Shortcut aan via de Hue-app. Ga naar de scenes, kies een scene en tik op het pennetje, gevolgd door Toevoegen aan Siri.

2. NS
Met de NS-app kun je dankzij Siri de vertrektijden van een bepaald station of je eigen traject opvragen. Je stelt dit in via de Instellingen-app, nadat je de NS-app minstens één keer gebruikt hebt. Kies bijvoorbeeld voor het commando Vertrektijden en de NS-app toont je meteen hoe laat alle treinen vertrekken op het door jou gekozen traject. Je kan ook voor elke individuele reis een aparte Siri-opdracht instellen. Ga naar Instellingen > Siri en zoeken > NS > Opdrachten om ze te bekijken.

3. Tile
Met een Tile raak je nooit meer je sleutels of andere belangrijke voorwerpen kwijt. Je gebruikt de Tile-app om je sleutels op te sporen en op de kaart te kijken waar ze voor het laatst gezien zijn, maar je kan dit ook gewoon aan Siri vragen. Je stelt je eigen commando in (bijvoorbeeld “Zoek mijn sleutels”) en Siri zorgt ervoor dat er een geluidssignaal afgespeeld wordt zodra je erom vraagt. Je hebt daarna de Tile-app niet meer nodig om je sleutels te vinden. Lees ook onze review van de Tile-tracker met verwisselbare batterij.

Bekijk ook

iCulture bekijkt: Tile Mate Bluetooth-tracker met verwisselbare batterij

Met de Tile Pro en Tile Mate kun je je spullen terugvinden. Nieuw is dat ze nu een verwisselbare batterij hebben. In deze review lees je hoe deze vernieuwde Bluetooth-trackers ons bevallen.

4. Pages, Numbers en Keynote
De iWork-apps van Apple werken allemaal samen met Siri Shortcuts. Je kan bijvoorbeeld een nieuw document openen via een zelf gekozen commando. Dankzij de ondersteuning van Siri Shortcuts kunnen de apps ook suggesties geven voor het openen van documenten. Let wel op dat je de apps een tijdje moet gebruiken voordat je de Shortcuts in kan stellen via de Instellingen-app.

5. Halide
Op afstand een foto maken? Dat kan met Halide. Deze Nederlandse camera-app ondersteunt Siri Shortcuts voor het maken van een foto. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een groepsfoto maakt en je niet op het knopje kan drukken. Halide leert ook wat voor type foto’s je maakt en geeft suggesties om de app te openen op de momenten dat het jou uitkomt.

6. Medicijn Pil Herinnering
Deze medische app helpt je herinneren om je pillen in te nemen, wat erg goed van pas komt als het belangrijk is dat je ze op vaste moment inneemt. Twijfel je of je je medicijn wel ingenomen hebt? Vraag het gewoon aan Siri. Die controleert het met de app en je weet meteen of je hem al ingenomen hebt. Daarnaast kun je je gewicht, bloeddruk en andere metingen doorgeven.

7. Google Nieuws
In sommige landen geeft Siri je het laatste nieuws, maar in het Nederlands is dat standaard niet beschikbaar. Gelukkig is daar Google Nieuws. Je kan met een Siri-opdracht je nieuwsoverzicht bekijken of de laatste headlines openen. Ook je favorieten staan met een Siri-opdracht voor je klaar.

8. Carrot Weather
De sarcastische (en sadistische) weer-app Carrot Weather kan ook overweg met Siri. Je kan natuurlijk al het weerbericht opvragen dankzij de standaard Weer-app, maar als je veel liever Carrot Weather gebruikt kan dat ook. Je vraagt Siri gewoon naar het weerbericht voor de komende acht dagen met je eigen ingestelde commando. Je regelt dit via de instellingen van Carrot Weather. Een nadeel is wel dat het weerbericht niet uitgesproken wordt, waardoor je dus altijd o pre toestel moet kijken.

9. MyTuner Radio
Als je vaak een radio-app gebruikt om naar je favoriete radiostation te luisteren, dan is het wel zo makkelijk dat je met een simpele opdracht het radiostation kan starten. Dat kan met MyTuner Radio, één van de vele radio-apps voor iPhone en iPad. Je stelt het in via de app zelf, door in het detailscherm van de zender op het Siri-icoontje te tikken. Er zijn nog meer radio-apps die Siri Shortcuts ondersteunen, waaronder Receiver Radio.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: dit zijn de beste radio-apps voor je iPhone

Radio luisteren op de iPhone gaat prima met deze iPhone en iPad apps. iCulture zet de 5 beste radio apps voor iOS op een rij, zodat je weet welke radio-app je het beste kunt gebruiken.

10. Citymapper
Is Citymapper jouw ov-app? Dan vraag je gewoon aan Siri hoe druk het is op weg naar jouw werk. Je stelt het voor je vaste traject in via de app en het werkt ook via de Apple Watch. Siri leest de verwachte aankomsttijd, de vertragingen en nog meer voor, terwijl jij ’s ochtends nog rustig aan je bammetje zit.

Op zoek naar nog meer apps die met Siri werken? In onze tip lees je hoe je apps die met Siri werken vindt in de App Store en welke vragen je kan stellen.

Bekijk ook

Zo werkt Siri met apps van derden

Je kunt met Siri ook spraakopdrachten geven aan apps van derden. Maar hoe zie je welke apps daarvoor geschikt zijn? In dit artikel leggen we dat uit en lees je ook hoe je Siri met apps gebruikt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2018
Onderwerp
Categorie
Apps

Siri

Lees alles over de spraakassistent van Apple. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen.

Siri