iPhone XR kleuren geel

Apple Store-app werkt nu met Siri Shortcuts

Apple heeft de Apple Store-app bijgewerkt, zodat er nu ondersteuning is voor Siri Shortcuts. De eerste actie is dat je een iPhone XR pre-order kunt plaatsen, al werkt het voorlopig alleen in de VS. Zou jij de controle uit handen durven geven?

Siri handelt je bestellingen af
Zou het niet handig zijn, als je tegen Siri zou kunnen zeggen: “Ik wil de iPhone XR 256GB in geel” en de assistent handelt het automatisch voor je af? Of beter nog: dat je ook bij allerlei accessoires die je via de Apple Store koopt alleen maar Siri opdracht hoeft te geven? Apple weet via je winkelprofiel immers al waar het bezorgd moet worden en hoe je gaat betalen. Die toekomst is nu een stapje dichterbij gekomen. Je kunt namelijk in de vernieuwde Apple Store-app een iPhone XR pre-order plaatsen met een stemopdracht. Maar de uitrol vindt maar op beperkte schaal plaats: het kan alleen als je in de VS meedoet aan het iPhone Upgrade Program.


Terwijl je met Amazon allerlei aankopen via Alexa kunt afhandelen, pakt Apple het wat voorzichtiger aan. De functie zit niet eens standaard in Siri, maar is alleen te gebruiken via de nieuw ingevoerde Siri Shortcuts, de Opdrachten-App in iOS 12. Om het te gebruiken drukken Amerikanen op de ‘Add to Siri’-knop om een eigen stemcommando in te spreken. Apple geeft als suggestie “pre-order my iPhone”, maar het mag ook iets anders zijn. Ben je vooraf goedgekeurd via het zogenaamde ‘pre-approval’-proces, dan kan de rest automatisch worden afgehandeld.

Hoewel automatisch… je moet op het moment dat de bestellingen van start gaan nog wel even je stemopdracht “pre-order my iPhone” geven en nog wat stappen doorlopen om de bestelling te accorderen. Je hebt het dus nog allemaal zelf in de hand.

De vraag is natuurlijk of mensen nog meer controle uit handen willen geven. Het pre-orderproces kan hectisch zijn en je wilt zeker weten dat je de eerste bent. Stel dat Apple de Siri-bestellingen geheel automatisch afhandelt en dat pas doet als de winkel al een halfuur open is? In zo’n geval wil je zelf liever de controle houden en de levertijden bekijken, want misschien wil je bij nader inzien toch een andere kleur die sneller leverbaar is.

Iets soortgelijks zie je bij iOS- en appupdates: het kan tegenwoordig allemaal automatisch, maar veel mensen willen toch even de update-omschrijving lezen om te kijken wat er nieuw is. Zo zien we in de update-omschrijving van de Apple Store-app dat er ook ondersteuning in zit voor het grotere scherm van de Apple Watch Series 4.

Voor Europeanen zit er niets anders op dan zelf te gaan klaarzitten om de iPhone XR te bestellen en het volledig handmatig af te handelen. Wel hebben we een paar tips voor je om het sneller te laten verlopen. Zo kun je je gewenste toestel alvast als favoriet instellen om zeker te weten dat je de juiste uitvoering te pakken hebt. En als je je nieuwe toestel het liefst bij Apple haalt kun je het beste de app gebruiken, want die is eerder terug online dan de desktopsite.

De iPhone XR gaat op 19 oktober in pre-order en heeft op veel punten dezelfde eigenschappen als de eerder verschenen iPhone XS, zoals FaceID, draadloos opladen en de A12-chip. Hij is alleen driehonderd euro goedkoper en dat is mogelijk omdat er op een aantal punten is bespaard, zoals een enkele camera (die overigens wel portretmodus aan kan) en aluminium in plaats van staal. Twijfel je nog tussen de iPhone XR en iPhone XS, dan hebben we in onderstaand artikel een vergelijking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2018, 9:32
Categorie Apps
Onderwerpen apple store, Siri Shortcuts
Device iPhone XR

Actuele iPhone XR deals

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.