iPhone X en iPhone XI concept met dunnere schermranden.

Apple registreert de nieuwe iPhones in Europa

Ook twee nieuwe iPads

Apple heeft opnieuw producten geregistreerd bij de Eurasian Economic Commission (EEC). Het gaat om een reeks nieuwe iPhones die draaien op iOS 12. Dat wijst erop dat het om nieuwe modellen gaat.

Apple registreert iPhones in Europa

De Franse website Consomac dook weer in de registraties van de EEC en stuitte daarbij op een reeks nieuwe toestellen die door Apple geregistreerd zijn. In totaal komen ze elf iPhone-modelnummers tegen die hoogstwaarschijnlijk bedoeld zijn voor de nieuwe iPhones. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe iPads opgedoken, die ook binnenkort verwacht worden.

In feite gaat het om een bijgewerkte registratie van afgelopen april. Dit voorjaar doken er namelijk maar liefst elf modelnummers op. De verwachting was toen dat in ieder geval één nummer bestemd was voor de iPhone SE 2, maar tot op heden zijn er nog geen nieuwe iPhones met deze nummers verschenen. De registraties zijn nu bijgewerkt, want in plaats van iOS 11 zijn ze nu voorzien van iOS 12. Het heeft er dus alle schijn van dat deze nummers gebruikt gaan worden voor de 2018 iPhones. Het blijft echter onduidelijk waarom Apple maar liefst elf nummers nodig heeft. Mogelijk heeft dit iets te maken met de dualsim-uitvoeringen, die een apart iPhone-modelnummer vereisen.

iPhone en iPad registraties bij de EEC.

Ook twee nieuwe iPad registraties
Tegelijkertijd zijn er twee nieuwe registraties opgedoken van aankomende iPads. Deze modellen hebben iPad-modelnummer A1895 en A1980, nummers die nog niet eerder naar voren gekomen zijn. Onlangs doken er ook al vijf iPads bij de EEC op, samen met twee nieuwe MacBook. We weten inmiddels waar Apple deze nieuwe Mac-nummers voor gebruikt, namelijk voor de MacBook Pro 2018 die net aangekondigd is.

De registraties zijn dus een goede aanwijzing van de nieuwe toestellen die op komst zijn. Apple gaat de 2018 iPhones naar verwachting in september aankondigen, mogelijk tegelijk met nieuwe iPads. De iPads worden voorzien van Face ID en een nieuw design, zodat ze meer lijken op de iPhone X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2018, 14:43
Bron Bron Consomac
Via Via 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.