iPhone X rondingen: squircles

Gerucht: ‘LG levert 20 miljoen schermen voor nieuwe LCD-iPhone’

Apple heeft volgens bronnen een deal gesloten met LG. In de deal staat dat LG niet alleen OLED-schermen gaat leveren, maar ook verantwoordelijk is voor 20 miljoen LCD-schermen in 2018.

‘LG levert 20 miljoen LCD-schermen’

De nieuwe iPhones komen er al snel aan. Apple zal naar verwachting in september de 2018 iPhones aankondigen, waardoor de productie waarschijnlijk al snel van start gaat. Eerder leek het er al op dat LG een OLED-deal met Apple gesloten heeft voor de schermen van de iPhone X Plus. Nu blijkt dat LG ook een deal met Apple gesloten heeft voor de levering van LCD-schermen.

Digitimes baseert zich op bronnen vanuit Korea. Volgens Newspim start LG binnenkort met de productie van 20 miljoen LCD-schermen, bedoeld voor de 6,1-inch iPhone. Dit aantal staat gepland voor de rest van 2018, waarna er in 2019 nog meer leveringen op de planning staan. LG heeft de afgelopen jaren al meerdere LCD-schermen voor Apple gemaakt, dus wat betreft de beeldkwaliteit hebben we weinig te vrezen. LG zou voor de 6,1-inch iPhone een nieuwe schermtechniek gebruiken, die ook al verwerkt zit haar eigen G7 ThinQ-toestel. Door de nieuwe techniek met een vierde soort pixel, is het scherm helderder. De hogere helderheid is ook een bekend aspect van de OLED-schermen.

‘Meer OLED-schermen van LG’
Daarnaast meldt de bron nieuwere aantallen als het gaat om OLED-schermen. Eerder werd nog gesproken over zo’n twee tot vier miljoen stuks, maar nu lijkt de deal te gaan om drie tot vier miljoen schermen. Deze OLED-schermen zullen gebruikt worden voor de 6,5-inch iPhone X Plus. LG had eigenlijk meer aantallen voor haar rekening willen nemen, maar door kwaliteitsproblemen kunnen ze momenteel niet meer exemplaren produceren. Daar komt in 2019 echter verandering in, als LG de productie opschroeft en naar verwachting 10 miljoen stuks gaat produceren. Wat betreft OLED-schermen moet LG de productie de komende maanden dus nog delen met Samsung. Samsung is momenteel de enige producent van de OLED-schermen, wat ervoor zorgt dat de prijs van de schermen hoger blijft.

Apple gebruikt volgens de geruchten een nieuwe LED-chip voor dunnere schermranden dan bij de vorige toestellen. Wil je meer weten over de 2018 iPhones? In ons overzichtsartikel lees je wat er allemaal op de planning ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2018, 17:30
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XR, lcd, oled
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.