iCloud-icoon

iCloud voor Windows gefixt: geen Windows 10-problemen meer

Apple heeft een nieuwe versie van iCloud for Windows uitgebracht. Versie 7.8.1 lost een probleem op waardoor mensen met de nieuwste versie van Windows 10 niet meer konden synchroniseren.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Eerder deze maand blokkeerde Microsoft de upgrade naar de nieuwste versie van Windows 10 voor iCloud-gebruikers. Mensen hadden problemen met het synchroniseren en updaten van items zoals foto’s en gedeelde albums. Probeerde je iCloud handmatig te installeren, dan kreeg je een foutmelding. Met de update 7.8.1 moet dit nu zijn opgelost, al spreekt Apple er met geen woord over in de releasenotes. Wel is op een supportpagina te zien dat iCloud nu compatibel is met Windows 7 en nieuwer. Voorheen noemde deze pagina voor Windows 10 expliciet de april 2018-update als laatste versie waarbij alles nog goed werkte.


Met iCloud for Windows kun je als pc-gebruiker je foto’s, bookmarks en Outlook-data zoals e-mail, contacten en agenda’s synchroniseren. Ook kun je in de software je instellingen regelen. Je ziet in een oogopslag hoeveel iCloud-opslagruimte je nog vrij hebt en welke apps veel ruimte innemen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 19 november:

Als je een iPhone en een Windows-pc hebt, dan kun je al je gegevens synchroniseren met je pc dankzij iCloud voor Windows. Dankzij dit programma worden je foto’s, contacten en meer gesynchroniseerd met de juiste apps en mappen op je computer. Sinds de laatste update van Windows 10 zijn er echter problemen met de synchronisatie van foto’s. Microsoft laat weten dat ze samen met Apple aan een oplossing werken.

Problemen met iCloud voor Windows sinds oktober-update

De problemen spelen sinds de grote oktober-update van Windows 10. Gebruikers met de nieuwste versie van iCloud voor Windows (versie 7.7.0.27) in combinatie met deze Windows-versie ervaren problemen met het synchroniseren van foto’s van gedeelde foto-albums. Heb je eerst geüpdatet naar Windows 10 versie 1809, dan is het bovendien onmogelijk om iCloud voor Windows te installeren. Gebruikers stuiten tegen een foutmelding, waarin staat dat deze Windows-versie niet ondersteund wordt.

Instellingen in iCloud voor Windows.

Als gevolg hiervan blokkeert Microsoft de installatie van deze versie van Windows als je al iCloud voor Windows hebt. Microsoft waarschuwt dan ook dat je niet moet proberen om de update handmatig te installeren. In de tussentijd werken Microsoft en Apple samen om de problemen op te lossen. Het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren, maar zodra het zover is lees je dat op iCulture.

Tijdelijke oplossing: iCloud.com
Wil je in de tussentijd wel gebruik blijven maken van iCloud, dan kun je het beste naar iCloud.com gaan. Je logt daar in met je Apple ID, waar je vervolgens je foto’s, agenda, contacten en meer kan bekijken. iCloud.com ondersteunt elke browser, dus ook op Windows moet dat geen problemen opleveren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 28 november: Artikel bijgewerkt met nieuwe info over iCloud for Windows-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2018, 8:55
Bron Bron Microsoft
Via Via Engadget
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen icloud, windows
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.