Betaalterminal voor Apple Pay.

Apple Pay van start in België: dit moet je weten

Het is zover!

Het is officieel: Apple Pay is nu beschikbaar in België! De geruchten gingen al langer, maar vanaf nu kan je met je iPhone en Apple Watch contactloos betalen als je een rekening bij een geschikte bank hebt. Dit moet je weten!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay heeft de afgelopen jaren flink moeite gehad om Nederlandstalige gebieden te bereiken, maar nu kunnen we in ieder geval één land van het lijstje afstrepen. Belgische iPhone-bezitters kunnen nu gebruikmaken van Apple Pay. Maar bij welke bank kan het en in welke winkels kan je terecht? Je leest het hier.

Apple Pay België officieel

Apple heeft niet eerder aankondigingen gedaan omtrent de komst van Apple Pay in België, maar geruchten van de afgelopen maanden wezen al sterk op de komst van de betaaldienst. Aan de onzekerheid is nu een eind gekomen, want de betaaldienst is nu eindelijk live in heel België. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een iPhone (en eventueel een Apple Watch) en een betaalrekening bij een geschikte bank. Bovendien moeten de betaalterminals geschikt zijn voor contactloos betalen. Meer over Apple Pay instellen lees je in onze tip.

Apple Pay België: deze banken doen mee

Om gebruik te kunnen maken van de betaaldienst moet je een betaalrekening hebben bij een deelnemende bank. Op dit moment is dat BNP Paribas Fortis en twee dochterbanken. Als je daar klant bent, dan kan je via de app (link) je pinpas toevoegen aan Apple Pay.

Deze banken doen mee in België:

  • BNP Paribas Fortis
  • Fintro
  • Hello bank!

Je kan zowel een betaalpas (Maestro) als een creditcard (Mastercard, Visa) toevoegen. Andere soorten passen en passen van andere banken worden op dit moment nog niet ondersteund.

Andere banken kunnen zich aansluiten en ook de betaaldienst bieden. Of en op welke termijn dat gaat gebeuren, is op dit moment nog onduidelijk.

Bij deze winkels kun je terecht
Wil je nu meteen gebruikmaken van de betaaldienst? Je kan in ieder geval terecht bij de Aldi, MediaMarkt, Decathlon, Delhaize, Burger King, Starbucks en de Zara. De afgelopen weken hebben filialen al instructies gekregen dat Apple Pay eraan zit te komen. De betaalterminals zijn daar in ieder geval geschikt. Check ook of je bijvoorbeeld een Apple Pay-sticker op de ramen ziet staan, zodat je zeker weet dat je daar met je iPhone kan afrekenen.

Winkels met Apple Pay in België.

Bovendien is de kans groot dat je overal met je iPhone kan betalen waar contactloos betalen geaccepteerd wordt. Apple Pay werkt met veruit de meeste contactloze betaalterminals, die je herkent aan het icoontje met de boogjes. Twijfel je, informeer dan bij de winkel of je er contactloos kan afrekenen.

Behalve in winkels werkt Apple Pay ook in apps. Het werkt bijvoorbeeld bij Booking.com, Deliveroo, Adidas en de Zara. Je kan dan je online aankoop meteen afrekenen met je betaalpas die je in Apple Pay ingesteld hebt.

Kan ik Apple Pay België als Nederlander gebruiken?

We hebben bij BNP Paribas Fortis geïnformeerd of het als Nederlander mogelijk is om gebruik te maken van deze bank om met Apple Pay te gaan betalen. Dit blijkt niet zo heel gemakkelijk. Je hebt er daarom waarschijnlijk niet zoveel aan, tenzij je al woonachtig bent in België of er vaak voor familie- of werkzaken moet zijn. Bij Hello bank! moet je in het bezit zijn van een Belgische identiteitskaart en moet je een officieel Belgisch adres opgeven. Alleen een Belgische rekening openen om Apple Pay te kunnen gebruiken is alleen voor mensen die erg gemotiveerd zijn. Je zou in dat geval beter kunnen kiezen voor de Italië- of Spanje-route van bunq of boon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 november 2018 om 12:48
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
58 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.