Reacties voor: Apple heeft nog steeds vertrouwen in ‘hobby’ Apple TV

Apple verkocht afgelopen kwartaal 1,3 miljoen Apple TV's waardoor er dit jaar al 4 miljoen Apple TV's zijn verkocht. Opnieuw noemde Apple het een 'hobby'.
20 reacties
 1. Zonder Jailbreak heb je helaas niet zoveel aan de ATV hier in Europa (geen Netflix zonder duurdere omwegen).
  Met Jailbreak daarentegen, GE-WEL-DIG apparaat, pakt nadat je ATV Flash Black geïnstalleerd hebt alle formaten, ondertitels werken goed en het belangrijkste, gewoon vanaf een netwerkschijf films afspelen..
  Voor mij de beste media speler op de markt.

 2. Ik heb hier een ATV3 staan zonder jailbreak.. Helemaal niks aan! Super saaie podcasts en super weinig films…

  Is het mogelijk om XBMC op ipad 2 of 3 te zetten daarna d.m.v. airplay naar ATV3 sturen?
  Ik heb wel XBMC op ipad 2 maar airplay functie zie ik daar niet.. Misschien een ander app waar je films kan streamen.

  B.t.w. Apple moet echt iets aan doen, zodat ze nr 1 worden in TV industrie. Mischien appstore voor Apple tv? Spelletjes zoals snake 😛

 3. Niet geheel eens met Mark. Je kan nu met je iPhone of iPad je content van je pc naar je tv streamen. Bv met airvideo. Geweldig programma. Er konen steeds meer apps die dat mogelijk maken. Het enige wat ik dan mis is 5.1 geluid. Ben het wel met Mark eens dat een jailbreak de Apple tv een volwaardige mediaplayer maakt met veel mogelijkheden. We blijven hopen op een JB voor de Apple tv 3.

 4. Beste Jack en Mark,

  je hebt geen jailbreak nodig om toch tegen dollar-tarief in de US-store te kopen, Netflix te krijgen, etc. Zoek in google even op “amerikaanse itunes account aanmaken” en je kan zien hoe dat werkt.
  Ik had een US-giftcard en kon deze alleen via een US-itunes account verzilveren. Dat doe ik door vooral daar veel filmpjes te downloaden. Sinds ik Apple TV heb, heb ik mijn kabel opgezegd (bespaart 200-300 euro per jaar, je ontvangt nog wel NL1,2 en 3) en geniet ik optimaal van Apple TV, de commerciele series die je wil blijven volgen kan ik gewoon downloaden. Via mn ipad kan ik uitzending gemist kijken, en ga zo maar door…

  ik kijk wel uit naar verbeterde airplay mirroring, omdat ik nog naar een manier zocht om mijn imovie filmpjes te streamen naar mn TV. Straks gaat dat ook mogelijk worden.

  AppleTV is een onmisbare schakel in mijn media-consumptie geworden.

 5. Ik heb de volgende super combi thuis:

  Macbook Pro met Mountain lion airplay & Plex server
  ATV3 gekoppeld aan TV en vesterker
  Iphone en Ipad als afstandsbediening.

  Werkt als een trein, films boven op de macbook en via de ATV3 in de woonkamer.
  Werkt als een speer!

 6. Top apparaat, heb mijn cd speler weggegaan, Apple tv aangesloten via toslink aan mijn versterker Digitaal muziek streamen!

 7. @AJS,

  Ik heb een Amerikaans itunes account, maar dat interesserd me niet zoveel, het gaat mij om Netflix en om dat te gebruiken moet je een account bij unblock.us nemen a $4,99 p/m

 8. Het is onzin dat je er weinig mee kan zonder JB. Ik heb een ATV 2 en ATV 3. Beiden zonder JB en gebruik ze dagelijks. Nee, als je afhankelijk bent van .avi bestanden en geen gedult hebt om zo nu en dan te converteren moet je verder kijken. Maar converteren met iVi (MAS) is een fluitje van een cent.

  Het mooie van de ATV is het gebruiksgemak. Mijn vrouw en kinderen kunnen hem ook bedienen. Dat kun je van veel alternatieven niet zeggen.

 9. @Flieps: Dat klopt, alleen je moet je PC/Mac aan hebben staan al die tijd.. en dat is voor mij de reden dat ik toch voor JB ga, vanaf NAS werkt zoveel fijner.

  Ik heb zelfs mijn TV abbo opgezegd, omdat ik alle series die ik kijk, download (ook NL series) dus geen reden voor mij om een TV abbo te nemen.

  Toppie dus 🙂

 10. met welke App kon je nu ook alweer allerlei filmformaten streamen via je ATV?

 11. Kan dit ding iets wat mijn Samsung smart niet kan?

 12. Ik gebruik mijn Apple TV puur om muziek van iTunes Match af te spelen, films te kijken uit iTunes maar vooral veel voor AirPlay. AirPlay is echt een topfunctionaliteit die steeds beter wordt. Je kunt vanaf vandaag zelfs je Mac laten mirroren op de ATV. Het was het geld wat ik er toen der tijd voor betaald heb dubbel en dwars waard.

 13. @Flieps:
  Dus, jouw vrouw en kinderen converteren de bestanden ook? Als je dat erbij gaat rekenen, dan valt het gebruiksgemak toch een stuk tegen.
  Hier downloaden we de films door op. De ipad de NZB te downloaden ds-file zet het bestand op de nasn.
  De nas doet de rest (bestanden downloaden, par check, uitpakken en op de goeie plek te zetten)
  Wij hoeven verder alleen de AB van de ATV te gebruiken, en dit gebruiksgemak is zonder de jailbreak niet mogelijk.

 14. Heb sinds een tijdje de 1ste generatie: GEWELDIG ding, zeker met ATVFlash en XBMC. Eindelijk een mediaspeler die alles doet, een hdd aan boord heeft en HD content afspeelt (met Crystal HD kaartje) en op mn beamer aan te sluiten is via component. Ik hoef geen andere meer!

 15. Origineel geplaatst door Mark
  @Flieps: Dus, jouw vrouw en kinderen converteren de bestanden ook? Als je dat erbij gaat rekenen, dan valt het gebruiksgemak toch een stuk tegen. Hier downloaden we de films door op. De ipad de NZB te downloaden. De nas doet de rest (bestanden downloaden, par check, uitpakken en op de goeie plek te zetten) Wij hoeven verder alleen de AB van de ATV te gebruiken, en dit gebruiksgemak is zonder de jailbreak niet mogelijk.

  Kan je NZB downloaden met een iPad? En wat is een AB?

  Kan je aub uitleggen? Kan je ook torrents downloaden op iPad?

 16. Ik heb een AC Ryan die streamt ook alles, zelfs ISO bestanden. Ideaal, niks uitpakken gewoon streamen.

 17. Wat gebruiken jullie om films te kijken. Ik gebruik xbmc maar vroeg me af of er mooiere/makkelijkere opties zijn.

 18. Xbmc is de mediasoftware wat de atv3 zou moeten hebben. Heb net een android mk802 binnen. Xbmc erop en klaar, nu alles wat je mag verwachten. HD, AirPlay, etc etc en dat voor 65 euries 🙂

 19. De Apple tv heeft enorm veel potentie die nog niet gebruikt worden.. Denk aan spotify/netflix streamen..

  Maar belangrijkste misschien als casual gaming console. Iedereen met een Apple tv heeft ook een iPhone/iPod/iPad (t overgrote deel ieder geval) dus wanneer je spelletjes kan spelen op de Apple tv en de iPhone als controller kan gebruiken.. Alternatief voor de Wii? Enorme potentie waar nog niets mee gedaan wordt..

 20. Tja, als ik al die afkortingen hier zo voorbij zie komen, dan denk ik dat het met het gebruiksgemak nog wel zal tegenvallen.

  Als ik gewoon tv wil kijken of een filmpje wil opnemen op de harddiskrecorder, dan hoef ik niets van formaten, converteren, jail breaks, nas, juiste plaats, internetverbinding etc.etc. te weten.

  Ik wil dat al allemaal niet hoeven te weten, het ding moet het gewoon ‘doen’, geen gezeur.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.