Kwartaalcijfers: Apple verkocht 17 miljoen iPads, enorme groei in onderwijs

Apple heeft 17 miljoen iPads verkocht, waarvan 1 miljoen voor het onderwijs. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van april/mei/juni 2012. Vooral in het onderwijs groeide de vraag.

ipad kindApple maakte gisteravond laat de kwartaalcijfers voor de maanden april, mei en juni bekend. Er was een flinke groei te zien in de verkoop van iPads: maar liefst 17 miljoen stuks gingen er het afgelopen kwartaal over de toonbank. Opvallend is de toegenomen verkoop in het onderwijs. “Ik heb nog nooit een dergelijke adoptiesnelheid gezien”, reageerde CEO Tim Cook. Er werden tweemaal zoveel iPads als iMacs verkocht aan studenten en onderwijsinstellingen. Van de 17 miljoen verkochte iPads werden er 1 miljoen stuks aangeschaft voor onderwijsdoeleinden. Ook in de leeftijdsgroep tot 12 jaar bleek de iPad sterk te groeien.

De 17 miljoen verkochte iPads betekenen een groei van 84% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Er werden 4 miljoen Macs verkocht, een groei van slechts 2%. In totaal boekte Apple 35 miljard dollar omzet en maakte een kwartaalwinst van 8,8 miljard dollar. Dat de iPad het zo goed deed bij onderwijsinstellingen, is volgens Apple te danken aan toegenomen interesse in Apple dankzij iTunes U, de prijsverlaging van de iPad 2 en grote aankopen door onderwijsinstituten. Eén schooldistrict in Mansfield (Texas) kocht bijvoorbeeld 11.000 iPads. Volgens Cook is het onderwijs vaak conservatief met uitgaven op het gebied van technologie, maar bij de iPad merkt Apple daar totaal niets van.

Op de vraag hoe Cook denkt over de concurrentie van de Nexus 7 en andere kleine tablets, antwoordde hij dat er in wezen geen concurrentie is. Mensen willen geen tablet, maar een iPad. “Welke concurrentie? Apple heeft veel tablets zien langskomen. Honderden in het afgelopen jaar. Geen enkele is nog echt opgepikt. Wanneer het gaat om apps en ervaring, denkt Apple dat consumenten niet op zoek zijn naar een tablet. Ze zijn op zoek naar een iPad.” Over een iPad mini werd met geen woord gesproken. Wel gaf Oppenheimer aan dat er een ‘producttransitie’ aan zit te komen, waarmee rekening is gehouden met Apple’s schattingen voor het volgende kwartaal. Het zou daarbij net zo goed om de iPhone 5 kunnen gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2012, 12:23
Categorie Apple
Onderwerpen ipad, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.