Tim Cook: ‘iPhone-geruchten zorgen voor lagere verkoop’

Volgens Tim Cook zorgen geruchten rondom de nieuwe iPhone ervoor dat er minder iPhones zijn verkocht. Afgelopen kwartaal nam de verkoop met 25% af.

tim-cookGeruchten over een nieuwe iPhone zorgen ervoor dat mensen minder snel geneigd zijn om een nieuw toestel te kopen. Dat zei Tim Cook gisteren in een gesprek met analisten over de kwartaalcijfers. Er is altijd wel een terugval in verkoopcijfers, voorafgaand aan de introductie van een nieuw model. Maar de terugval wat dit jaar groter dan voorheen. Ook gaf Apple de schuld aan de financiële malaise in de Europese landen, als verklaring dat de verkoopgroei in West-Europa is afgenomen. De omzet groeit nog wel, maar het gaat minder hard dan voorheen.

Apple verkocht het afgelopen kwartaal 26 miljoen iPhones, een groei van 28 procent ten opzichte van het hetzelfde kwartaal vorig jaar. Toch zijn de analisten niet tevreden: in vergelijking met het voorgaande kwartaal (toen er 35 miljoen stuks werden verkocht) liep de verkoop met 25 procent terug. In het feestdagenkwartaal (oktober/november/december 2011) gingen er 37 miljoen iPhones over de toonbank. Geruchten over een iPhone met 4-inch scherm zouden ervoor zorgen dat mensen de aankoop nog even uitstellen. Apple profiteert altijd van de aanhoudende stroom geruchten, omdat het een hoop gratis publiciteit oplevert. Maar het blijkt Apple ook in de weg te zitten. De nieuwe iPhone wordt volgens de geruchten eind september of begin oktober verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2012, 11:41
Categorie Apple
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.