Apple heeft nog steeds vertrouwen in ‘hobby’ Apple TV

Apple verkocht afgelopen kwartaal 1,3 miljoen Apple TV's waardoor er dit jaar al 4 miljoen Apple TV's zijn verkocht. Opnieuw noemde Apple het een 'hobby'.

Apple-TVBij toelichting op de kwartaalresultaten die Apple gisteren naar buiten bracht, wijdde topman Tim Cook ook enkele woorden aan Apple’s settop-box, de Apple TV. Afgelopen kwartaal werden er 1,3 miljoen exemplaren van het kleine apparaatje verkocht, wat het totaal voor dit jaar op 4 miljoen brengt. Allesbehalve slecht voor een hobby. In maart bracht Apple nog een bescheiden upgrade uit voor de Apple TV die daarmee ondersteuning voor 1080p HD en een nieuwe interface kreeg. Apple heeft altijd onderstreept dat de Apple TV “slechts een hobby” van het bedrijf is en bracht tot nu toe elk jaar een nieuwe versie uit.


Apple’s CEO Tim Cook maakte gisteren opnieuw duidelijk dat de Apple TV slechts een hobby voor het bedrijf is, maar voegde er ook aan toe dat het geen producten in stand houdt waar men niet in gelooft. De boodschap is duidelijk: Apple heeft vertrouwen in de Apple TV en ziet geen reden om het product van de markt te halen. Met het kleine kastje maakt Apple het mogelijk om muziek, tv-programma’s en films rechtstreeks op je HD-televisie af te spelen. AirPlay-functionaliteit maakt het mogelijk om ook content van iOS-apparaten naar de televisie te streamen.

De Apple TV in zijn huidige vorm lijkt desondanks een soort tussenoplossing voor het moment dat Apple van een hobby een winstgevende tak van het bedrijf gaat maken. Hoewel de Apple TV nog steeds groei doormaakt, zijn alle ogen toch gericht op de Apple-televisie waarover al sinds 2007 gespeculeerd wordt. Onlangs kwamen nog berichten naar buiten dat de langverwachte televisie mogelijk niet eind 2012 maar pas in 2014 op de markt zou komen. Content wordt hiervoor als belangrijkste oorzaak genoemd. Het is bovendien ook de reden dat het nieuwe Apple-product zeer waarschijnlijk bij introductie alleen in de Verenigde Staten op de markt komt, zoals bij de originele iPhone ook het geval was.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 juli 2012 om 12:16
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.