Shiva Rajaraman werkt voor Apple aan videostrategie

Apple haalt YouTube- en Spotify-veteraan in huis voor ‘nieuwe videostrategie’

Shiva Rajaraman, een voormalig productmanager voor YouTube en Spotify, moet Apple gaan helpen om te concurreren met grote aanbieders van series en films, zoals Netflix. Hij gaat voor Apple een strategie opzetten.

Het lijkt erop dat Apple nog veel grotere plannen heeft met videocontent dan tot nog toe werd aangenomen. Het bedrijf heeft recent Shiva Rajaraman aangetrokken, een zwaargewicht die eerder voor YouTube en Spotify werkte. Volgens The Information (€) moet hij voor Apple een strategie op gaan zetten waarmee het bedrijf met grote aanbieders zoals Netflix kan concurreren.

Rajaraman brengt jarenlange Spotify- en YouTube-ervaring mee

Shiva Rajaraman werkt voor Apple aan videostrategie

Met het aantrekken van Shiva Rajaraman brengt Apple een hoop ervaring binnen. Zo was hij ruim acht jaar in dienst bij Google als productmanager, waar hij verantwoordelijk was voor onder meer YouTube. Een oud-collega vertelt aan The Information dat hij dat destijds onderdelen van het YouTube-team in zijn eentje aanstuurde. Naast leidinggevende capaciteiten lijkt Rajaraman ook over goede onderhandelingsskills te beschikken. Hij hielp YouTube om deals te sluiten met partijen als Disney. En bij Spotify was hij als VP Product onder meer verantwoordelijk voor licentiedeals voor videomateriaal van Disney, Time Warner en NBC.

Apple Music
Bij Apple gaat de voormalig productmanager zich naar verluidt bezighouden met de ‘look en feel’ van Apple Music. Apple ziet Apple Music namelijk als het portaal voor de publicatie van zijn eigen originele videomateriaal. Planet of the Apps, een reality-serie over app-ontwikkeling, en Carpool Karaoke zijn twee eigen series die via Apple Music aangeboden worden. Voor Carpool Karaoke, dat in april verschijnt, zal Apple Music een nieuw onderdeel ‘TV & Movies’ krijgen. Rajaraman zal rapporteren aan Apple-topman Eddy Cue, verantwoordelijk voor software en diensten.

Popcultuur
Cue liet vorige maand in een interview al doorschemeren dat Apple openstaat voor het produceren van eigen projecten, maar ook samenwerkingen zoekt of projecten (financieel) zal ondersteunen die aansluiten bij huidige trends. In Apple’s visie moet Apple Music meer zijn dan alleen muziek, maar in het teken staan van popcultuur. Daarin lijkt Rajaraman een belangrijke rol te kunnen spelen. Zo was hij bij Spotify ook verantwoordelijk voor de Discover-functie en droeg hij bij aan het verbeteren van podcasts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2017, 9:30
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple music, spotify, tv-series, video, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.