Nieuwe 9,7-inch iPad heeft 44% helderder scherm dan iPad Air 1

Het scherm van de nieuwe 9,7-inch iPad is 44% helderder dan van de iPad Air 1, zo ontdekte iFixit bij een test.

Toen iFixit de nieuwe 9,7-inch iPad uit elkaar schroefde, ontdekten ze al snel dat het in grote lijnen een iPad Air 1 is met interne aanpassingen. Ook uitten ze twijfel over de helderheid van het scherm, maar daar is nu meer duidelijkheid over: de nieuwe iPad heeft een scherm dat 44% helderder is dan dat van de iPad Air 1.


iFixit teardown iPad 2017

Scherm 44% helderder

Door wat extra testjes uit te voeren ontdekte iFixit dat er een verschil van 44% is met de eerste generatie iPad Air. Wat de vergelijking met de iPad Air 2 betreft zijn ze er nog niet helemaal uit, want dat model beschikte over een wat meer gedimd scherm. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de niet-reflecterende coating in dit apparaat. Het zou zo’n 8% minder helderheid opleveren. Dat zou betekenen dat het scherm van de nieuwe 9,7-inch iPad ook helderder is dan dat van de iPad Air 2.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Geen lijm
Eén ding is echter zeker: het scherm is niet gelamineerd (maar dat wisten we al). Ook zitten het scherm en de glazen buitenste beschermlaag niet aan elkaar gelijmd.

De 9,7-inch iPad lijkt weliswaar op de iPad Air 1, maar er zijn wel wat aanpassingen gedaan. Zo zat er in 2013 nog geen Touch ID-sensor en NFC in. Laatstgenoemde is afkomstig van het Nederlandse bedrijf NXP.

Bekijk ook

Teardown van nieuwe iPad verklaart lagere prijs, trekt helderder scherm in twijfel

De nieuwe iPad lijkt niet alleen qua uiterlijk op de iPad Air, maar ook de binnenkant is op veel punten identiek. Uit een teardown blijkt dat de nieuwe iPad weinig verschilt van het 2013 model. Daardoor wordt ook de claim over een helderder scherm in twijfel getrokken.

iFixit teardown iPad 2017

Apple vertelde in de aankondiging van de 9,7-inch iPad dat het scherm “helderder” is, maar gaf daar geen verdere toelichting op. Op het eerste gezicht leek de helderheid overeen te komen met dat van de iPad Air 1, maar ogen zijn niet de scherpste meetinstrumenten, blijkt nu. De digitizer van het iPad Air 1-scherm blijkt trouwens te passen op de nieuwe iPad, zodat je de LCD-schermen zou kunnen wisselen.

Wil je weten welke modellen er nu op de markt zijn, dan moet je ons overzicht van de iPad line-up voor 2017 even bekijken. Ben je er al uit, dan hebben we een artikel over de iPad-prijzen.

Bekijk ook

Dit is Apple's iPad line-up voor het voorjaar 2017

Apple kondigde een nieuwe iPad aan, maar de gehele line-up is door Apple onder handen genomen. Welke iPad-modellen kun je vanaf nu bij Apple bestellen? Wij zetten de configuraties op een rij.

https://www.iculture.nl/ipad-kopen/

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.