EverCam: draadloze beveiligingscamera doet een jaar met één batterij

‘Apple wil eigen beveiligingscamera met iPhone-bediening’

Het lijkt erop dat Apple een eigen beveiligingscamera voor thuis uit wil brengen. De camera is dan op afstand te besturen via je iPhone. Er zijn al veel van dergelijke camera's op de markt.

HomeKit ondersteunt inmiddels allerlei productcategorieen, waaronder beveiligingscamera’s. Het lijstje van beveiligingscamera’s met HomeKit wordt met de tijd langer, maar als het aan Apple ligt kan het altijd beter. In een patent omschrijft Apple namelijk de werking van een beveiligingscamera die je op afstand kan besturen met HomeKit.

‘Apple werkt aan eigen beveiligingscamera’

Het patent genaamd “Wireless security camera system” is duidelijk: een beveiligingscamera kan draadloos beelden doorsturen naar je iPhone, zodat je op afstand kan zien wat erin je huis speelt. Dat is precies hoe veel moderne beveiligingscamera’s werken. Het patent is al in 2012 ingediend, nog ver voordat Apple met de eerste versie van HomeKit kwam. In het patent wordt verder vooral het technische aspect van een dergelijke camera omschreven. Het bijgevoegde plaatje laat duidelijk een camera, router en een iPhone zien.

Beveiligingscamera in Apple-patent.

Volgens het patent kan ook een Apple TV gebruikt worden om de beelden te bekijken. Inmiddels is dat mogelijk met allerlei externe apps, zoals HomeCam. Nest heeft zelf ook een app voor de Apple TV uitgebracht, waarmee je de beelden van de camera live kan bekijken. Wat Apple verder toe kan voegen aan het bestaande aanbod, blijkt niet direct uit het patent.

Bekijk ook

Deze HomeKit-camera's zijn in Nederland verkrijgbaar (met en zonder HomeKit Secure Video)

Zoek je een camera met HomeKit-ondersteuning, dan kun je bij meerdere fabrikanten terecht. Dit zijn de HomeKit-camera's waar je uit kunt kiezen en we geven je de beste keuze voor een beveiligingscamera met HomeKit.

Meer accessoires mogelijk
Het patent opent wel de deuren voor meer verschillende accessoires. Het gebruik van thermostaten, afstandsbedieningen, printers en scanners wordt ook omschreven, met veelal dezelfde techniek als de omschreven camera. Je zou het patent dan ook kunnen zien als de basis van HomeKit. Omdat HomeKit op het moment van indienen nog niet aangekondigd was, wordt Apple’s domoticasysteem ook nergens vermeld.

Desalniettemin is het niet ondenkbaar dat Apple ooit zelf met HomeKit-accessoires op de markt komt. De HomePod en de Apple TV zijn Apple’s eigen producten die je via HomeKit kan bedienen, al zijn de mogelijkheden voor automatiseringen beperkt. Wij zijn daarom benieuwd of jij wel oren hebt naar bijvoorbeeld een beveiligingscamera van Apple. Zou jij daar je huidige camera voor inruilen of heb je liever dat Apple ervoor zorgt dat meer externe bedrijven aan HomeKit doen? Laat het weten in de reacties.

Bekijk ook

HomeKit-producten kopen in Nederland: dit is er verkrijgbaar

Welke HomeKit-accessoires kun je allemaal kopen in Nederland? In dit artikel zetten we een greep van de HomeKit-accessoires in Nederland op een rijtje, overzichtelijk gesorteerd per categorie. Bekijk hier de lijst!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.