Lensa voor selfies van makers van Prisma.

Nieuwe Lensa-app van Prisma-makers zet de beruchte beautyfilter terug

De makers van de populaire camera-app Prisma hebben een nieuwe app genaamd Lensa uitgebracht. De app retoucheert je eigen gezicht, maar de app heeft wel heel veel weg van de eerdere beautyfilter op de nieuwste toestellen.

In oktober was er nogal wat controverse rondom de selfies die je maakt met de iPhone XS en iPhone XS Max. Op de foto’s zag je er namelijk veel mooier uit dan je in werkelijkheid bent. Deze beruchte beautyfilter werd later weer door Apple verwijderd in een software-update. Heb je heimwee naar deze functie, dan is de Lensa-app van de makers van Prisma misschien wat voor jou.

Lensa: nieuwe selfie-app van Prisma-makers

Ken je Prisma nog? In 2016 werd deze foto-app behoorlijk populair, omdat je in een paar tikken je foto’s om kon zetten naar een uniek kunstwerkje. We benoemden de app zelfs als App van het Jaar in de iCulture Awards van 2016. De invloed van de app was groot, onder andere doordat er daarna vele apps kwamen die hetzelfde deden. De afgelopen tijd hoor je nog maar weinig over Prisma, maar de makers hebben niet stilgezeten. Lensa is een app zoals er veel meer zijn: het mooier maken van je selfies.

Lensa voor selfies van makers van Prisma.

Retoucheren kun je leren
Lensa is in het gebruik vrij eenvoudig. Je maakt een foto en met behulp van kunstmatige intelligentie past de app allerlei instellingen aan. Je kan je gezicht retoucheren of het contrast met de ogen groter of kleiner maken. Vind je dat je van jezelf te weinig wenkbrauwen hebt? Geen paniek, want met de simpele schuifknop geef je jezelf een enorme dot haar boven je ogen.

Bruine tanden door alle koffie op kantoor? Ook dat is geen probleem, want met een simpele aanpassing van de tandenwitter geef je jezelf een stralende lach. Verder zijn er nog allerlei opties die je aan kan passen, zoals exposure, contrast en de scherpte. De app biedt ook een optie om de achtergrond te blurren, vergelijkbaar met de diepteregelaar op de nieuwste iPhones.

De app is gratis te gebruiken, maar als je nog meer opties wil en je jezelf nóg mooier wil maken dan de app al doet, zijn er nog extra opties tegen betaling. Voor €5,49 per maand pas je nog extra functies aan voor de portretstand en voor de achtergrond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2018, 15:11
Via Via Techcrunch
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, selfie
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.