iPhone X doosje

Apple roept ontwikkelaars op om apps voor iPhone X te maken

Apple roept ontwikkelaars op om hun apps aan te passen voor de iPhone X. Dat betekent dat ze rekening moeten houden met de inkeping en het langere scherm.

Apple heeft een oproep gedaan aan ontwikkelaars om hun apps geschikt te maken voor de iPhone X. De ontwikkelaars kunnen hiervoor Xcode 9.0.1 downloaden via het ontwikkelaarsportaal om vervolgens hun aangepaste apps aan te bieden voor een review. Op 3 november komt het nieuwe toestel op de markt.


Apple laat weten:

Download Xcode 9.0.1, test your apps in the iPhone X simulator, and capture screenshots. Then submit your updated apps and metadata in iTunes Connect today.

iPhone X doosje

Ontwikkelaars aan de slag met iPhone X

Voor ontwikkelaars vergt het wel wat aanpassingen, vanwege het langere scherm van de X en de ‘notch’ (inkeping) aan de bovenkant. Met de iPhone X simulator kunnen de ontwikkelaars alvast kijken hoe hun app functioneert, zonder dat ze hoeven te beschikken over het apparaat zelf. Ook kunnen ontwikkelaars alvast screenshots maken met Xcode, die ze kunnen uploaden voor hun App Store-pagina’s, handleidingen en marketingmaterialen.

De oproep volgt kort nadat de iPhone X in de verkoop ging. Apple liet weten dat de vraag naar Apple’s duurste iPhone ooit ‘off the charts’ was. De eerste voorraad was dan ook binnen een paar minuten uitverkocht, met levertijden die ondertussen oplopen tot 5-6 weken.

Voorlopig geen Face ID bij ABN AMRO

Ontwikkelaars zullen bij hun apps rekening moeten houden met het langere 5,8-inch Super Retina Display en de Face ID-authenticatie. Apps die met Touch ID werken, zullen waarschijnlijk ook geschikt zijn voor Face ID. ABN AMRO heeft in Nederland echter aangegeven dat ze Face ID in hun app voorlopig zullen uitschakelen omdat het niet goed werkt, zo valt te lezen in de App Store.

ABN AMRO Face ID

Ontwikkelaars kunnen ook aan de slag met CoreML, de machine learning-tools waarmee apps bijvoorbeeld hun beeldherkenning kunnen verbeteren. CoreML wordt ondersteund door de A11 Bionic-processor, die ook in de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.