Apple Worldcup content

Apple trekt alles uit de kast voor een voetbalfeestje

Van alles rondom het WK
Apple heeft van alles te bieden tijdens de FIFA Worldcup 2018. Je kunt vragen stellen aan Siri en er komt ook allerlei content in de News- en TV-app, maar daar hebben we niet zoveel aan.

Apple en het WK

Apple gaat allerlei extra content aanbieden rondom het WK 2018. In een persbericht legt het bedrijf uit dat er op allerlei manieren aandacht aan zal worden besteed. Zo komen er verhalen in de Apple News-app, thema’s in de Clips-app en een collectie boeken in de iBooks-app (die binnenkort Apple Books gaat heten).


Niet alle content is voor ons even interessant. Zo hebben we niets aan de speciale tv-uitzendingen in de TV-app, omdat dit alleen voor Amerikanen is bedoeld. Ook hebben we niets aan de selectie van artikelen in de Apple News-app, want ook die is nog niet in ons lang beschikbaar. Maar wat we wel kunnen doen is het speelschema vragen aan Siri:

https://www.iculture.nl/gids/wk-2018-speelschema-agenda/

Siri weet alles over de 32 deelnemende landen en dat kun je nu ook vanuit 9 extra landen doen, namelijk Brazilië, Rusland, Denemarken, Finland, Maleisië, Turkije, Thailand, Saoedi-Arabië en Israel. Vanuit Nederland en België werkt het echter ook (let op: dit zijn niet allemaal WK-deelnemers, maar landen waar je de Siri-vragen over voetbal kunt stellen).

WK 2018 speelschema via Siri

Daarnaast komen 32 afspeellijsten in Apple Music met toonaangevende artiesten uit alle deelnemende landen. In de Podcasts-app komen podcasts over voetbal en in de iBooks-app is een collectie gemaakt met de naam ‘The Beautiful Game’. Tot slot komen er in de Clips-app nog extra thema’s en geanimeerde stickers.

Apple Worldcup content

Apple laat met al deze activiteiten zien op welke gebieden ze al iets te bieden hebben. Van muziek tot tv en van boeken tot podcasts en de digitale assistent: als er iets bijzonders te vieren valt kan Apple op meerdere terreinen de registers opentrekken.

Lees ook over het WK 2018 speelschema in je agenda zetten en hoe je het WK live kunt kijken.

https://www.iculture.nl/gids/wk-2018-live-kijken/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juni 2018 om 20:49
Onderwerp
Bron
Bron Apple
Categorie
Apple
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.