Apple TV 3e generatie

iTunes Remote voorzien van tweestapsverificatie voor thuisdeling

iTunes Remote, de app waarmee je je iDevice als afstandsbediening gebruikt, ondersteunt nu ook een extra beveiligingslaag naast je reguliere wachtwoord, als je dat hebt ingeschakeld voor je Apple ID.

Apple TV 3e generatieApple heeft een kleine update uitgebracht voor iTunes Remote, de app waarmee je je iDevice als afstandsbediening voor iTunes en de Apple TV gebruikt. De update voegt ondersteuning toe voor tweestapsverificatie bij het gebruik van Thuisdeling.

iTunes Remote ondersteunt tweestapsverificatie

Sinds afgelopen jaar kun je je Apple ID extra beveiligen met tweestapsverificatie. Dit is een extra beveiligingslaag naast je reguliere wachtwoord, waarbij je tijdens het inloggen een willekeurige beveiligingscode op een van je vertrouwde apparaten invoert. Dankzij de update voor iTunes Remote kun je nu ook Thuisdeling gebruiken als tweestapsverificatie is ingeschakeld. Dit is alleen nodig als je bijvoorbeeld thuisdeling op een nieuw apparaat wilt gebruiken.

Twee verschillende Remote-apps
Apple biedt momenteel twee verschillende apps aan om je iDevice als afstandsbediening te gebruiken. Aan de ene kant heb je iTunes Remote (voorheen Remote) voor iPhone en iPad. Daarmee kun je met Thuisdeling bijvoorbeeld muzieknummers binnen hetzelfde huishouden uitwisselen. In augustus verscheen de nieuwe app Apple TV Remote met Siri-ondersteuning, die alleen geschikt is voor de iPhone. Apple TV Remote ondersteunt de nieuwste Apple TV en oudere modellen (zonder Siri).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2017, 11:45
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv remote, remote, thuisdeling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.