Google Maps omgeving verkennen

Google Maps aangepast voor de iPhone X, maar de uitvoering kan beter

Google Maps is aangepast voor de iPhone X, waardoor de app nu op het volledige scherm van de nieuwste iPhone weergegeven wordt. Maar de uitvoering had nog wel een stuk beter gekund.

Navigeer je liever met Google Maps dan met Apple’s eigen Kaarten-app en heb je een iPhone X? Dan is er nu goed nieuws, want Google’s navigatie-app is bijgewerkt voor het grotere scherm van de iPhone X. De uitvoering kan echter wel nog een stuk beter.

Google Maps op iPhone X

Apps die nog niet zijn aangepast voor het langere scherm van de iPhone X, worden standaard met zwarte balken aan de boven- en onderkant weergegeven. Hierdoor ziet een app er op de nieuwste iPhone minder mooi uit. Google Maps was zo’n nog niet aangepaste app, waardoor zwarte balken in de weg konden zitten bij het navigeren. Met ingang van versie 4.41 heeft Google haar navigatie-app geoptimaliseerd.

Google Maps iPhone X

Google Maps op de iPhone X beslaat nu het hele scherm. Dat betekent dat de kaart weergegeven wordt vanaf de onderkant tot in de hoeken naast de notch. Deze optimalisatie had echter op een aantal punten wel beter gekund. Zo verschijnt de onderste balk waarmee je je omgeving kunt verkennen, wel erg tegen de onderkant van het scherm aan. De hoeken van de vierkante balk vallen daardoor buiten het scherm. Ook staat hij behoorlijk dicht tegen de home indicator aan, waardoor het er niet alleen slordig uit ziet, maar ook minder handig werkt.

Het is te hopen dat Google de Maps-app op de iPhone X de komende tijd nog gaat bijschaven. Binnenkort rolt Google een nieuwe look uit voor Google Maps, onder andere met een knoppenbalk onderaan het scherm waarmee je wisselt tussen drie verschillende standen. Hopelijk ziet de app er op de iPhone X dan beter uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.